19 år gamle Vidar Vikestad kom først i mål i årets Midnattsritt. Rørvikingen som sykler for Levanger-klubben Sverre gjorde unna de 87,5 kilometrene på 2 timer 8 minutter og 55 sekunder. Det er ny rekord og drøyt ett minutt raskere enn da han spurtet inn til seier i 2014.

I dameklassen fullførte Tine Thomassen hat tricket med sin tredje strake seier. Grane-jenta sykler nå for CK Victoria i Trondheim.

Rykket tidlig

Starten gikk i strålende solskinn i Vik. Hovedfeltet ble parkert allerede på Brekkeidet på tur mot vending i Skillevik. Det viser et sterkt løp hos rytterne som rykket fra allerede etter 6 km.

- Jeg hadde med meg Rasmus Strand, og han dro det meste av veien. Løpet gikk knirkefritt, men vi hadde litt motvind før vi kom til Skillevik. Det var litt flatt og det gir alltid tempo i løpet. Noen motbakker hadde ikke vært å forakte, sier Vidar Vikestad, for øvrig vant Den lille styrkeprøven på Kolvereid sist helg. Et løp som er kjent for tøffe motbakker.

God toer

Det ble spurtoppgjør mellom første og andreplass. Vikestad kom altså inn til ny rekordtid tett fulgt av Rasmus Strand. Den lokale helten Gunnar Høyland lå lenge an til en tredjeplass, men brønnøyværingen slapp bare noen kilometer før mål og endte til slutt på en fjerdeplass med tiden 2.10.16.

At Høyland ikke hadde så mye krutt i beina på slutten er forståelig når man leser Facebook-oppdateringen hans.

- Det ble en laaaaang dag. Dro fra et Hotel på kreta i natt 01.30. Landet på Værnes og kjørte til Steinkjer for litt shopping. Hoppet av på Vik fikk sykkel levert der av en kompis kl 17.00. Litt oppvarming og så var vi i gang kl 18.00. Så nå tar jeg kveld kl 23.00. Trur e bi å søv godt, skrev han fredag kveld.

Les mer i tirsdagsavisen.