Fredag kveld ønsket BIL tabelltopp Junkeren velkommen til kunstgressbanen. Kampen endte 1-2 til Junkeren.

Lot gjestene dominere

Junkeren dominerte første omgang, selv om BILs Christian Haugen satte inn 1-0 til vertskapet etter 19 minutter.

To minutter senere satte Junkerens Ruben Want 1-1. Så fulgte 1-2 til gjestene signert Viljar Nordberg i 27. minutt.

BIL brukte mye tid på egen banehalvdel, men økte tempoet utover første omgang.

I 37. minutt fant Junkeren nettkjenning igjen, men ikke før det var blåst offside.

– I første er vi for feige, det blir på deres premisser. Vi skulle egentlig satse på overganger, men blir for sene og for lite aggressive, sier BIL-trener Alexander Ediassen etter kampen.

Løftet seg i andre

I andre omgang var det nærmest et annet lag som tok i mot gjestene. Junkeren gikk mer på defensiven, og særlig siste halvdel av omgangen ble preget av aggressivt spill fra de blå, med intet mindre enn tre kjempesjanser, der Christian Haugens stang ut fra fem-seks meter kanskje ble i overkant spennende for Junkeren.

Haugen spilte i det hele tatt en sterk kamp, uten at det resulterte i utligning i andre omgang.

– Vi er bedre i andre, men spillet mot et veldig godt lag. De undervurderte oss mer i andre, og om vi hadde turt å senke skuldrene mer i første omgang kunne mye gått annerledes. Vi viser at vi kan dominere dem når vi gir på. Jeg er fornøyd selv om vi tapte, sier Ediassen.

– For gode for nedrykk

Etter kampen ga spillere fra Junkeren uttrykk for at de oppfattet BIL som et sterkt lag.

– I sommer må dere bare stå på, dere er for gode til å spille mot fjerdedivisjonslag, sa Junkerens William Edvardsen til Ediassen rett etter kampen.

Nå venter det en periode med hvile for BIL-gutta.

– Vi tar en pause frem til Rootsen. Det er mulig vi tar en treningskamp før Rootsen, men hvis ikke begynner vi på igjen etter den, sier han.

Vanskelig sesong

BIL lå på en åttendeplass før kampen, mens Junkeren er tabell-ener, begge etter ti spilte kamper.

BIL hadde en bra sesongstart for BIL i 3. divisjon menn avdeling 11, til tross for tap mot Fauske/Sprint i åpningskampen, men med seier mot Bodø/Glimt 3-1 og mot Medkila 0-2 på bortebane. Deretter ble det verre, med tap mot Sortland 0-1 på hjemmebane, tap mot SIL på bortebane, 3-1, og totalt overkjøring 1-5 mot Melbo på hjemmebane, Det ble også en vakker 5-1-seier mot Lofoten. Sist helg tapte BIL mot Stålkameratene.

Så langt har altså BIL vunnet fire kamper, og tapt syv, ingen uavgjort. Junkeren har vunnet åtte av sine elleve kamper, med to uavgjort og bare ett tap. Før kampen står det 23 poeng til Junkeren, og bare 12 poeng til BIL. Junkeren tar med seg tre til poeng, mens BIL står på stedet hvil.

Junkerns William Edvardsen (i midten) ga BIL gode skussmål etter kampen. Alexander Ediassen med ryggen til.