Sømnaværingene ligger på ingen måte på latsiden, med sterke miljøer både på sykling, løping, friidrett, fotball og håndball skorter det ikke på tilbudet for de som ønsker å svette litt i Sømna.

Men det er alltid rom for et nytt initiativ i idrettskommunen. Lørdag ble historiens første rulleskirenn i Dalbotn gjennomført. Tolv deltakere stilte til start, og staket, svettet og slet seg gjennom løypen på 18 kilometer.

Tre av løperne stakk fra resten allerede på første runde, og disse tre holdt resten unna helt inn til mål. Johannes Tyldum (Hållingen), Ivar Tverå (Korgen) og Nils Andre Reinfjord (Sømna) holdt faktisk sammen fra start og til den siste tøffe bakken før innspurt. Der valgte unge Tverå å sette inn støtet. Luken han skapte greide han også holde på helt inn til mål, der han passerte streken på 46 minutter og 59 sekunder.

- Han var voldsomt sterk i den bakken. Jeg greide ikke svare, sier Nils Andre Reinfjord, som ble holdt som forhåndsfavoritt av mange på hjemmebane.

Det endte med tredjeplass for Reinfjord (47,15), som også måtte se Johannes Tyldum (47,10) stake over målstreken etter Tverå. Vinnerrykket kostet imidlertid flesk.

- Det var helt forferdelig tungt. Jeg var kvalm etterpå, hadde ingenting igjen, sier Tverå, som nærmest fløt over målstreken nærmest som en gelefigur.

- Det var en fin løype, mente Reinfjord.

- Ikke for lett, nei, nikket Tverå enig.

- Man måtte jobbe hele veien, og det var motvind begge veier, konstaterte Tyldum.

Rulleskiløpet er første etappe i en duatlon, som fullføres i morgen, søndag, med Trælnesfjellet opp. Rulleskiløpet var Nils Andre Reinfjords idé.

- Jeg har vokst opp sammen med Tor Ivar Tverå, og vi har gått mye på ski sammen. I fjor deltok jeg på rulleskirenn i Korgen sammen med ham, og så hadde vi treningscamp her i Sømna. Han mente området rundt Dalbotn var fint for rulleski, med lite kupert terreng og lite trafikk. Så da fant jeg på at vi måtte prøve å få til et løp her i år, sier Reinfjord.