Er første del av styrkeprøven.
Består av to eller tre sekskilometers runder i Dalbotn.

Duatlonkonurransen starter med rulleskirenn rundt Dalbotn med start og mål ved Kvitletun lørdag.

- Det går i klassisk stil og man kan velge mellom 12 og 18 km. Vi har invitert utøvere fra skimiljø fra Mo i rana i nord  til Meråker i sør, forteller leder i Sømna ILs vintergruppe Werner Reinfjord.

Det er påmelding ved oppmøte senest én time før start.

- For å delta må man ha må ha to-er rulleskihjul - også bakhjul - på klassiskski for at det skal bli mest mulig like vilkår. Det blir fellesstart. Rennet går på trafikkert vei på eget ansvar, 15 år er anbefalt aldersgrense. Og det er hjelmpåbud, påpeker Reinfjord.

Andre del av duatlon er motbakkeløp i form av Trælnesfjellet opp søndag.

- Løypa følger den vanlige fjelltrimmen fra Trælnes opp til toppen på 567 meter, forteller Roy Rørmark i Sømna friidrett.

Løyperekorden for herrer innehas av Lasse Blom på 20,47 fra i fjor.

- Det spørs om han klarer å senke den med København maraton i beina. Damerekorden innehas av søsteren, Veronica Blom, på 23,48. Den ble også satt i fjor, sier Rørmark.

Denne løypa er populær som treningsløype blant mange mosjonister i Sømna.

- Den utmerker seg ved at den nesten uten unntak går på fast og tørt underlag. Det kåres sammenlagtvinnere i de ulike klassene i rulleski og motbakkeløp. Man kan også delta på en av konkurransene, sier Roy Rørmark.

Onsdag arrangeres tredje løp i Sør-Helgeland løpskarusell med start og mål ved Kvitle. Og neste lørdag er det HSB-Cup i friidrett på Sømna stadion.

Nils André og Amund Reinfjord gleder seg til en aktiv helg i Sømna.