Ulrik Saltnes spilte hele kampen og var sterkt delaktig i at Bodø/Glimt slo ut Haugesund 10-9 etter straffesparkkonkurranse i kveldens åttendelsfinale i cupen.

Midtstopperen blir kåret til banens beste med karakteren 7 av 10 på Avisa Nordlands spillerbørs, med følgende vurdering. "Tøff i duellene. Pådrar seg endel frispark. Reddet på streken, herlig jobb før 3-3, mektig i ekstraomgangene og trygg straffe."

Brønnøyværingen hadde en akrobatisk redning på streken like før slutt i ordinær tid, gjorde et strålende forarbeid til Glimts 3-3-mål i andre ekstraomgang og scoret i straffekonken på Aspmyra.

- Det føles ut som en klassisk berg-og-dalbane, der man lenge tror at nå er det slutten. Men som alle gode karuseller endte den med et smil om munnen, sier Saltnes til BAnett.

Startet angrep

Etter en målløs første omgang utviklet oppgjøret seg til skikkelig målfest og cupthriller. Mathias Normann ga Glimt ledelsen 1-0 tre minutter etter sidebytte. I løpet av de ni siste minuttene ble det scoret tre mål. Eirik Mæland utlignet til 1-1, Fitim Azemi satte inn 2-1 og Torbjørn Agdestein berget ekstraomganger med sin 2-2-scoring, to minutter før slutt.

Ni minutter ut i første ekstraomgang kranglet Eirik Mæland ballen i mål fra umulig vinkel og sørget for 2-3. Det var innbytterens andre scoring for kvelden. Dermed var det hjemmelagets tur til å utligne. Da tok Ulrik Saltnes ansvar. Midtstopperen brøt et oppspill foran spissen, vant ballen, forserte opp mot 16-meteren og slo igjennom Trond Olsen med en fin stikker bak backen. Innlegget satte Henrik Furubotn inn til 3-3 etter 101 minutter.

16 straffer

Det ble også resultatet etter 120 minutters spill. Dermed ble det hele avgjort på straffekonk og det måtte hele 16 straffer til for å kåre en vinner.Saltnes var sikker på labben fra krittmerket som fjerdemann. Glimts islandske landslagskeeper Hannes Halldórsson reddet så HFKs fjerde straffe. Men Trond Olsen misset da han kunne avgjøre. Nettsusen og spenningen fortsatte helt til islendingen ble matchvinner da han reddet HFKs syvende straffe.

At kampen ble streamet direkte på NRK.no må ta noe av skylden for at kun 942 tilskuere på Aspmyra så gultrøyene gå til kvartfinalen. Der kan de møte Sarpsborg, Strømsgodset, Tromsø, Vålerenga, Kongsvinger, Sandefjord eller Rosenborg.

Saltnes går offensivt ut når han blir spurt om hvilken motstander han ønsker seg.

- RBK hjemme! Blir det Tromsø må vi opp til nord. RBK får vi hjemme, sier brønnøyværingen.

Kvartfinalene trekkes og settes opp i NFFs lokaler i morgen ettermiddag.