BIL har hatt en bra sesongstart for BIL i 3. divisjon menn avdeling 11, til tross for tap mot Fauske/Sprint i åpningskampen, men med seier mot Bodø/Glimt 3-1 og mot Medkila 0-2 på bortebane.

Fredag var det klart for møte med Sortland, som etter tre kamper spilt hadde vunnet to, og spilt en uavgjort.

Tidlig scoring

Kampens eneste mål kom etter 11 minutter, og 0-1 til Sortland ble også resultatet, etter dødball.

Det ble gitt tre gule kort i 1. omgang, to til Sortland, og ett til BILs nummer 9, Lasse Hansen Lien. Ironisk nok fikk Sortlands nummer 9, Arild Stoltz også gult kort for å felle Lien.

Sortlands Mats Oftedal måtte av banen med smerter like før 45 minutter.

Sterkere i 2. omgang

I 2. omgang klarte BIL å dominere noe bedre enn i 1. Til tross for en rekke målsjanser ble det ikke nettkjenning for de blå.

Begge lagene presset hverandre for å finne åpninger, uten at det skjedde.

Tobias L. Korsgaten ble kåret til kampens beste BIL-spiller.

– Spiller bra

BIL-trener Alexander Ediassen mener laget hans sto på.

– Vi slipper inn et mål på dødball, vi visste på forhånd at Sortland kunne det. De er et fysisk voksent og rutinert lag, sier han til BAnett etter kampen.

Ediassen innrømmer at han ikke hadde ventet noen reprise av 3-1-seieren mot Bodø/Glimt 2.

– Men jeg synes vi spiller bra. Vi fører kampen, og kunne like godt ha vunnet. Vi lærer av denne kampen, men jeg er fornøyd med spillet, selv om vi har en liten vei å gå, sier han.

Skadepreget lag

Det var et skadepreget lag som stilte.

• BIL-kaptein Henning Gladsø står over kampen etter en håndskade han pådro seg mot Medkila, som viste seg å være et brudd. Han blir derfor borte fra laget i to uker.

• Fedrik Dahle Moe står sannsynligvis over kampen på grunn av sykdom.

• Alfon Slotvik er ute på grunn av skade i ryggen.

• Jey Jørgensen er ute på grunn av skade i ankelen.

Samtidig er Fredrik Salhus og Andreas Hansten tilbake.

Laget

Dette var altså Ediassens tropp for kampen.