BIL hadde kniven på strupen i dag, da seriejumbo Åfjord kom på besøk til Brønnøysund. Åfjord hadde tre poeng nederst på tabellen før dagens kamp, og BIL lå på plassen over med fire poeng.

Tap i dag ville plassert BIL under streken i 3. divisjon. Hjemmelaget fjernet imidlertid all tvil om at så skulle skje i løpet av kort tid.

De blåkledde gikk ut i 100, og stormet opp i 8-1-ledelse etter drøye 10 minutter. Anført av en svært målhissig Tommy Horn.

BIL ledet på ett tidspunkt 17-7, men en del klabb og babb i angrepsspillet og slepphendt forsvar ga Åfjord en mulighet til å korte innpå til 17-10 før lagene gikk til pause. BIL valgte lynraskt kontringsspill ved alle anledninger, og gode avslutninger ga hjemmelaget bra uttelling på dette. Gjestene greide imidlertid å sanke noen mål mot et BIL i ubalanse.

Superomgang

I andre omgang var det et like agressivt BIL-lag som kom ut på banen, men nå hadde de også spikret sammen forsvarmuren ordentlig. Åfjord slapp aldri til i kampen igjen. Det var enveiskjøring, en paradeoppvisning i effektivt og nådeløst kontringsspill. Åfjord ble stående å se på kjappe BIL-spillere som løp inn mål etter mål.

Da sluttsignalet lød, hadde BIL dundret inn 24 mål i løpet av én omgang. Åfjord slapp bare til med 6. Altså scoret BIL fire for hvert mål fra gjestene. Sluttresultatet på 41-16 ga faktisk et godt bilde på styrkeforholdet mellom lagene. I andreomgang så BIL ut som et lag som burde vært langt over streken i 3. divisjon.

Tommy Horn ble toppscorer med imponerende 16 mål. Magnar Jakobsen viste også svært gode takter, og sørget for 8 av BILs mål.

Har troen

Trener Geir Arne Sandøy var strålende fornøyd med sitt lag.

- Dette er årsbeste. Vi spiller fantastisk bra kollektivt, både i forsvar og angrep. Dette var en viktig seier, sa Sandøy.