BILs J19-lag er klar for første runde i NM etter å ha vunnet kvalfiseringsturneringen på Helgeland lørdag.

Tre lag

BIL, Bossmo og Gruben møttes i Stålhallen.

- Vi spilte 0-0 mot Gruben og slo Bossmo 2-0, etter scoringer av Ulvida Slotvk og Ingvild Bang, sier BIL-trener Roger Haugen.

Han oppsummerer innsatsen slik:

- Bunnsolid bakover. Vi hadde ikke målsjanser imot i noen av kampene. Vi har fortsatt litt å jobbe med offensivt. Med «bobla» oppe igjen kommer vi skikkelig i gang med oppkjøringen og får rettet på det, sier Haugen.

G19 spilte finale

Syv lag deltok i G19-kvaliken i Stålhallen. De ble delt inn i to grupper. BIL og Mo IL vant hver sin gruppe og møttes i finalen. Ranværingene vant 1-0 og sikret seg dermed Helgelands plass i første NM-runde.

BIL hadde Sandnessjøen og Mosjøen i gruppen. De blåhvite slo Sandnessjøen 1-0 og spilte 1-1 mot Mosjøen. Christian Haugen scoret BILs mål.

- Kevin Sandøy gjorde comeback i mål og meget godt, sier oppmann Arne Robert Hartvigsen.

De fleste spillerne på juniorlaget er også med på A-laget. Trener Alexander Ediassen forteller om en ikke helt optimal oppladning til NM-kvaiken.

- Halve laget har vært syke. Ettersom mange også er på A-laget hadde det blitt lite rom for en førsterundekamp. Så det var lanskje like greit at vi ikke gikk videre. Nå skal det trenes. To fotballøkter på to uker er ikke optimalt, isier Ediassen.