Folk fra leverandørene fra Italia og Tyskland kommer i dag og i morgen for å reparere airdomen. Den skal etter planen løftes igjen torsdag.

Mobiliserer i ettermiddag

Før det skjer må all isen og vannet fjernes fra duken. Siste dugnasinnspurt blir i ettermiddag.

- Vi har fremdeles en god del is igjen som må bort før vi kan løfte duken. Vi oppfordrer derfor alle som har mulighet til å komme på dugnad i ettermiddag. Ta med snøskuffe type stor, hansker og støvler, oppfordrer leder i BIL, Espen Slotvik.

Det ble gjort mye arbeid i helgen.

- Mange stilte opp og gjorde en kjempejobb. Men vi merket at alle lagene i aldersbestemt pluss senior var på cupspill og treningskamper både i Namsos, Sandnessjøen og Mo i Rana, sier Slotvik.

Fantastisk oppmøte

Derfor ble det en ny runde mandag. En hel hær med iskrigere stilte opp.

- Det var et fantastisk oppmøte. De første timene var det nok 60-70 store og små i sving. Vi var så mye folk at vi gikk tom for snøskuffer og spader. Italienerne kom i går kveld og har nå på morgenen startet opp med plastarbeidet. En montør fra Tyskland kommer i ettermidddag og starter arbeidet med luftviftene og innfestingene mot viftehusene. De trenger dagen i dag og morgendagen for monteringsarbeidet. Alt ligger til rette for å starte hevingen av Torghatten arena på torsdag, sier Slotvik.

Det er en kamp mot klokka og kuldegradene.

- Utfordringen er å få ut alt vannet før det fryser igjen. Får vi løftet hallen, om så bare litt i første omgang, er vi berget, sier Sigbjørn Gladsø.