Alexander Sveinung Ediassen blir ny A-lagstrener i BIL. 34-åringen får med seg Marius Heide Horn som spillende assistenttrener og Roy Arve Pedersen som sportsleder for BILs nyopprykkede 3. divisjonslag.

Nyheten ble presentert av styreleder Ole-Inge Jenssen og sportslig leder Knut Johansen fredag ettermiddag.

– Det er godt endelig å få ny hovedtrener på plass. Alexander har hatt gode resultater med aldersbestemte lag og ledet guttelaget til seier i Dana Cup i sommer. På nyåret fikk han beviset på at han har bestått UEFA B-lisensen og er dermed den av våre trenere med ferskest kompetanse. Så nå er det bare å kjøre på, sier styreleder Ole-Inge Jenssen.

Hovedpersonen selv var opptatt med G14-trening.

– Det blir spennende og utfordrende å prøve å hevde seg i 3. divisjon med en så ung A-stall som vi har i år. Jeg har trent nesten alle som smågutte- og guttespillere, så jeg kjenner spillerne godt. I tillegg skal jeg trene G14-laget videre også, forteller Ediassen.

Med seg på A-laget får han Marius Heide Horn som spillende assistenttrener. Han har ledet treningene som startet i november, sammen med Knut Johansen og Jan Solbakk fra sportslig utvalg.

– Vi har bygd et team rundt Alexander med Marius og Roy Arve Pedersen skal være sportsleder for A-laget. Det kan være godt å ha en så rutinert mann å støtte seg til. Og Svenn Gunnar Halsen er godt i gang med arbeidet som oppmann, sier Knut Johansen.

Første oppgave for trenerteamet blir å ta ut en A-stall.

– Alexander og Roy Arve skal ta en runde og avklare hvem som satser videre. Foreløpig har vi ikke hatt mange seniorer på trening foruten Marius, sier Knut Johansen.

Ediassen debuterer som A-lagstrener mandag. Ute på kunstgressbanen, ettersom fotballhallen fortsatt ligger nede.

- Vi har ennå ikke fått noen dato for når folkene fra den italienske plastdukleverandøren kommer, sier Ole-Inge Jenssen.