Siste: Nå taler EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker om betydningen av Arctic Race. Hun sier regjeringen vil bidra til finansieringen av løpet.

Så presenteres etappene:

* Fauske-Rognan, 11. august

* Mo i Rana - Sandnessjøen 12. august

* Nesna - Korgfjellet 13. august

* Polarsirkelen (Rana) - Bodø 14. august.

Løpet får sju vertskommuner, men kommer altså ikke til Sør-Helgeland i denne omgang.

Korgfjellet setter rekord

Dette blir den fjerde utgaven av Arctic Race of Norway. Arrangørene presenterer den slik:

Arctic Race of Norway 2016 starter i Fauske torsdag 11. august med årets nordligste etappe. Etter å ha krysset Saltstraumen vil sprinterne og all-rounderne, eller såkalte ”punchers”, kjempe for seieren i Rognan. Neste dag, etter å ha krysset Polarsirkelen for starten av etappe to i Mo i Rana, vil rytterne måtte takle de ofte uberegnelige vindforholdene ved Sandnessjøen, og på samme etappe få oppleve de spektakulære Syv Søstre.

Etappe tre vil uten tvil være høydepunktet under Arctic Race of Norway 2016. I løpet av den 160 km lange etappen vil trolig totalseieren i årets ritt avgjøres. Etappen starter i Nesna, før hovedfeltet passerer to ganger igjennom Mo i Rana. Vinneren blir kåret på Korgfjellet (8,9 km på 6,3%), den høyeste målgangen i Arctic Race of Norway sin historie.

Starten på den siste etappen den 14. august skjer på Polarsirkelen i Rana kommune, før hovedfeltet sykler nord mot Bodø. Rytterne som nå er kledd i blå eller oransje ledertrøyer må i avslutningsetappen motstå tøffe angrep for å bli tatt opp i vinnerklubben sammen med Thor Hushovd (2013) Steven Kruijswijk (2014) og Rein Taaramäe (2015).

Vil stå samlet

Brønnøy Næringforum og John Arne Warholm har sammen med resten av Næringsarena Helgeland følgende kommentar:

- Arctic Race of Norway har på få år blitt et internasjonalt sykkelritt i verdensklasse direktesendt på TV i mer enn 180 land. I år kommer rittet til Bodø, Salten og Helgeland. Hvor etappene skal gå offentliggjøres i Oslo i morgen. Det vil neppe være mulig å få etapper som strekker seg gjennom hele Helgeland, men vi vil likevel vise fram en samlet region. Dette er et ritt som er skapt for å styrke samarbeidet på Helgeland; mellom næringsliv, kommuner og reiseliv - og gjøre regionen bedre kjent utad.  Næringsarena Helgeland og Helgeland reiseliv oppfordrer næringsliv, lag og foreninger og alle innbyggere til å lage den største folkefesten som har vært på Helgeland. Vi har mye å vise fram både av spektakulær natur, kultur og lokal entusiasme.

Ordførere i Oslo

At sykkelløpet Arctic Race kommer til Bodø og Helgeland i år har lenge vært bekreftet av grunnleggeren av sykkelløpet, Knut-Eirik Dybdal.

– Bodø er start- og sluttpunkt. Men så har vi Polarsirkelen, som er ganske vesentlig. Vi skal markere kryssingen av Polarsirkelen på en litt spesiell måte. Nå gleder vi oss til å jobbe videre med dem som skal være vertsskap for årets arrangement, sier Dybdahl til NRK Nordland, som skriver at ordførerne i Vefsn, Alstahaug, og i Rana er til stede i Oslo.

I dag ble traséen offentliggjort under en pressekonferanse i Oslo, hvor Arctic Race of Norway og Amaury Sport Organisation (A.S.O.) presenterer løypa for årets løp. Selve presentasjonen av løypa startet kl. 11.00.

Til stede er også Thor Hushovd, Arctic Race of Norways ambassadør, som vil ta de fremmøtte gjennom etappene av årets ritt. Lanseringen arrangeres i samarbeid med næringslivskonferansen Nord i Sør.