Bjørn-Gunnar Johansen (44) har gjort comeback i styrkeløft-sporten  i voksen alder, og det med bravur. I helgen viste han igjen at han er på rett vei, da han deltok i Regionmesterskap Nordland, som ble arrangert av Rana Kraftsportklubb.

Sju rekorder

Brønnøyværingen konkurrerer i klassen yngre veteran, de som er 40-49 år gamle. Der løftet han 210 kilo i benkpress, 265 kilo i knebøy og 287,5 kilo i markløft - 762,5 kilo totalt. Det ga ikke mindre enn sju norgesrekorder, for benkpress-prestasjonen var rekord både i klassen for for samlet løft og i klassen for de som tar bare benkpress. Og 210 kilo i benkpress var på samme måte dobbel norgesrekord i seniorklassen, de over 23 år.

- Det er artig når det går fremover, sier Bjørn-Gunnar Johansen. Det er søndag kveld. Han belønner seg selv med kake.

- Det er veldig artig å trene nå. Jeg tenker ikke på alder. Men jeg blir nesten rørt av responsen jeg får. Det er artig at folk synes at dette er kult.

Tilsvarer VM-sølv

Nå er neste mål norgesmesterskapet som arrangeres i april. Johansen vet han er i verdenseliten: Helgens resultater ville ha holdt til sølv i verdensmesterskapet som ble arrangert i Finland i juni.

- Jeg har satt meg høye mål, og er i rute. Samtig skal man være ydmyk for hva som kan skje underveis og lytte til kroppen, sier Bjørn-Gunnar Johansen, som framhever at de var fire brønnøyværinger som deltok i mesterskpet.

- Thomas Mortensen debuterte (170 knebøy-125 benkpress- 180 markløft - totalt 475 kg) og var med i alle øvelsene for første gang, som senior, i klasse -93 kg . Brødrene og superveteranene Svein (95 kg benkpress) og villy Lind (100 kg i benkpress) var også og gjesteløftet i benkpress.