BIL-spilleren Lasse Hansen Lien (15) er tatt ut til G15-landsdelsamling i fotball.

Vegaværingen er en av 28 spillere fra Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge som samles i Trondheim helgen 4.- 6. desembner.

Landslagsskole

Samlingen er en del av fotballforbundets landslagsskole. Landslagstrenere for aldersbestemte landslag er til stede for å kartlegge og skolere aktuelle spillere. Oppholdet er også ment for å motivere og inspirere deltakerne til å fortsette utviklingsarbeidet.

- Jeg ble ikke veldig overrasket over uttaket siden jeg hadde fått signaler om dette tidligere og var med på samme opplegget i fjor, men jeg er naturligvis veldig glad for å få være med, sier 15-åringen til bilfotball.no.

I fjor kom anriperen helt til landslagssamlingen i Sandefjord. Der var han en del av den såkalte utfordertroppen.

Nye steg i år

Denne sesongen har han tatt nye steg. Han debuterte på A-laget med scoring i en treningskamp, og spilte seg etter hvert til fast plass på laget som rykket opp til 3. divisjon. Han var en viktig bidragsyter til BILs seier i Dana Cup i G17-klassen i sommer. Han har også delaktig i Bodø/Glimts sølvmedaljer i den nasjonale eliteserien for G16. Lasse spilte seks kamper og scoret tre mål. I sommer og høst har han også vært på treningsbeslk i Rosenborg.

Etter landsdelssamlingen tas det ut spillere til sommerens landslagssamling. Lasse ser lyst på sjansene.

- Jeg synes jeg har hatt en bra utvikling gjennom hele året. Både på guttelaget og etter at jeg har fått spille fast på a-laget. Planen er å ta nye steg i 2016, sier vegaværingen, som er i ferd med å følge i onkel Hugo Hansens fotspor.