BIL slo Skogn 26-24 i kveld. Blåtrøyenes fjerde strake seier betyr at de klatret til topps på 4. divisjonstabellen

Miriam Laumann stengte målet og BIL gikk raskt opp i ledelsen 3-0, ved Aurora Horn, spillende trener Stine Fagerli Nygård og Amalie Fjellsøy. Da trodde de fleste blant de 150 tilskuerne at det skulle bli lett match. Men Skogn lyktes med å sette frimerke på Fagerli og utlignet til 3-3.

Det sto 13-11 til pause og på det meste ledet hjemmelaget med seks mål. Skogn kjempet seg tilbake gang på gang. De fikk også hjelp av hjemmelagets mange balltap. Men da sluttsignalet lød var sliteseieren med to mål et faktum.

Lagleder Svein Erik Sandøy synes det gikk for sakte framover.

-  Ballen skal framover og jentene må flytte beina når vi vinner den. Bruker vi for lang tid, blir vi usikre og går oss inn i trøbbel. Vi må vi kjøre for fullt hver gang. Det må vi jobbe med, sier Sandøy.

- Å score 26 mål er godkjent, men å slippe inn 24 er ikke bra. Skogn er et taktisk godt lag, som er vanskelig å riste av seg. Det skal de ha. Jentene ga respons på den siste timeout-en og økte fra to til seks måls ledelse fem minutter før slutt. Men så falt vi ned igjen og Skogn straffet oss. Vi leder serien, men har fortsatt mye å gå på, sier Sandøy.

Miriam Laumann sto en meget god kamp. Hun deler matchvinnertittelen med kaptein Christina Brekk som ble toppscorer med elleve mål, hvorav fire straffekast. Ann-Helen Moen som kom inn på syvmetere i andre omgang. Bursdagsbarnet ga seg selv, laget og hjemmepublikum en strafferedning i "29+1-årsgave".

BIL topper 4. divisjonstabellen med åtte poeng på fire kamper. To poeng foran Ogndal og Steinkjer som har full pott etter tre kamper.

Til helgen har serielederen dobbelt hjemmekamp; mot Rana lørdag og Sandnessjøen søndag.

I helgen spilles det elleve aldersbestete kamper i Brønnøyhallen og fem i Sømnahallen.