– Jeg og Maiken får sønn nummer tre i desember. Jonas er syv og Mathias tre år. Så jeg har rett og slett ikke tid til for å gjøre en så skikkelig trenerjobb som jeg ønsker. Jeg har også nettopp startet i en ny jobb som også tar mye tid, sier Kjell Rune Stavang.

Han flyttet hjem fra Bodø og 2. divisjonsspill for Innstranden i 2009, og gikk inn i et spillende trenerteam sammen med Atle Øksnes og Ørnulf Olsen i 2012. Så var Bertil Einvik A-trener i 2013. Stavang skulle bare vikariere for Roy Arve Pedersen i starten av 2014-sesongen, men har hatt jobben etter det. Med seg har han hatt Atle Øksnes som spillende assistenttrener.

– De to siste sesongene har vært en berg-og-dalbane-opplevelse. I fjor unngikk vi nedrykk i nest siste kamp, og i år sikret vi opprykket i nest siste kamp. Det hadde vært veldig artig å være med opp, men det går bare ikke. Jeg har signalisert til styret at det kom til å bli vanskelig, og ønsker å si fra tidlig, så letingen etter ny trener kommer i gang. Jeg vet at styret har mye å gjøre, men det må prioriteres nå. Finn Bredo Olsen er en mann som bør kontaktes for å sjekke mulighetene, enten for å ta over, eller å kunne være med og bidra slik han gjorde i høst, sier Stavang.

BIL Fotball-leder Ole-Inge Jenssen var ikke kjent med Stavangs beslutning, men forstår den.

– Det var «fryktet», og gir oss en ekstra utfordring foran neste sesong. Styret er veldig fornøyd med jobben «Kjella» har gjort både på og utenfor banen, sier Jenssen.

Første steg i jobben med å finne ny trener er torsdagens sesongevalueringsmøte. Det skal også Stavang delta på.

– Styret skal sammen med sportslig utvalg og alle trenerne gå igjennom og evaluere 2015-sesongen. Vi har et meget oppegående sportslig utvalg som blir viktig i jobben med å finne en ny trener. Vi kan bare spille med de kortene vi har fått utdelt, men ser lyst situasjonen og er forholdsvis tidlig ute, sier Ole-Inge Jenssen.