Årets sesong har vært en kamp mot nedrykk til 3. divisjon for Lyn og Joakim Pedersen Strand. Søndagens 2-0-seier i Oslo-derbyet mot Kjelsås på Bislett gjør at brønnøyværingen og lagkameratene har tre poeng opp til sikker plass.

Det gjenstår to serierunder. For å gå forbi Ullern må Lyn ha hjelp. Og det av selveste erkerival Vålerenga. Lyn må først gjøre jobben borte mot "middelhavfarer" Senja som har tapt syv av de ti siste kampene og hjemme mot bunnlaget Holmen.

- Nå er det først og fremst cupfinale mot Senja til helgen. Vi slo Ullern forrige helg borte, og de tapte denne helgen også. At vi kommer bak dem nå, håper jeg gjør dem stressa. Kampen mot Kjelsås var bunnsolid. Jeg er sikker på at vi kan vinne de to siste kampene også, sier forsvarsspilleren fra Brønnøysund.

Men VIF 2 må ta poeng mot Ullern til helgen. Hvis ikke er det med all sannsynlighet kjørt på grunn av målforskjellen. Ullern møter serieleder KFUM borte i siste kamp.

Det tok hele 15 serierunder før Lyn vant sin første kamp i år. Etter det har det det blitt fem seirer, to uavgjorte og to tap. Det gir 12. plass på tabellen.

Joakim & Co. kjempet for tilværelsen i 2. divisjon i fjor også, og berget plassen i aller siste serierunde under ledelse av Drillo.