Kretsfinalene mellom seriemesterne på Helgeland og i Salten ble spilt i Stålhallen i helgen.

BILs J16- og J19-lag kjempet tappert mot Grand, men måtte begge gi tapt.

Lørdag vant Grand en knepen 1-0-seier i J19-finalen.

- Ulvida Slotvik sjøt i stanga på stillingen 0-0. Fredrikke Johansen var veldig god i mål. Vinnermålet kom syv minutter før slutt, sier Roger Haugen. Han trener begge lagene sammen med Per Egil Nilsen og Tore Tveråmo.

J16-laget tapte 2-0 søndag.

- Felles for helgen er at vi er veldig fornøyde med å komme til KM finalene for J16 og J19. At vi klarte det med begge lagene var over våre egne forventninger, sier Haugen.

Grand er storesøster i Nordland og klare favoritter.

- Kampene ble som forespeilet, der Grand hadde mye ball. De er veldig gode til å trille ball, og hele tiden finne ledige rom, men vi forsvarte oss som løvinner. I begge kampene hadde vi også meget gode keepere i Fredrikke Johansen og Ingrid K. Hansen.

- Resultatmessig er det å tape 1-0 og 2-0 veldig bra mot Grand. U19-laget deres skal til helgen skal spille semifinale i NM. Spillemessig er vi noe unna de, og det skal det jobbes med i vinter. Jentene er selvsagt skuffet over å ta tapt begge finalene, men når det synker inn så tror jeg de er fornøyde likevel med helgen. Og lysten til å bli bedre er i alle fall til stede. Sesongen startet 1. november i fjor, så nå blir det en selvpåalgt tre ukers ferie. Den ble ikke tatt godt i mot. De ville trene i dag også, sier Roger Haugen.

Vevelstadværingen Stian Kristiansen, som spilte for BIL fram til i vår, scoret målene i G16-finalen for Mosjøen, som tapte 4-2 mot Junkeren. Brønnøyværingen Ole Aakerøy var også BIL-spiller fram til i vår, ble også sølvgutt med Mosjøen.

KRETSFINALER NORDLAND 2015

J15 Jenter Grand Bodø - Dønna IL 4 - 1

G15 Gutter Mo IL - Grand Bodø 7 - 0

G16 Gutter Junkeren IK Mosjøen IL 4 - 2

J19 Junior Kvinner Brønnøysund IL - Grand Bodø 0 - 1

J13 SMJ 9er Hunstad IL - Bossmo & Ytteren 7 -1

G13 SMG 9er Åga IL -Hunstad IL 8 - 4

J14 SMJ 9er Innstranden -Sandnessjøen IL 10 - 2

G14 SMG 9er Åga IL - Tverlandet IL 1 - 4

J16 Jenter Grand Bodø - Brønnøysund 2 - 0

G19 Junior Menn Mo IL - Grand Bodø 5-4 * e.str.