Henning Berg og trenerteamet bestående av Pål Arne Johansen, Kaz Sokolowski og Geir Kåsene har fått sparken i Legia Warszawa. Det bekreftet den polske hovedstadsklubben på sin hjemmeside søndag.

– Vi takker ham for alt han har gjort for Legia. Avskjeden skjer i en atmosfære av gjensidig respekt, sier direktør Boguslaw Lesnodorski.

Polske Sport Ekspress melder at Stanislav Tjertjesov blir mannen som erstatter Berg, og at han har blitt enig med Legia om kontrakt på to år. Ifølge NTB kom russeren til Polen søndag formiddag og skal ha forhandlet med klubben mens Berg ledet Legia i bortekampen mot Górnik Zabrze som endte 2-2.

Klubbledelsen presiserer at resultatet ikke hadde noe å si. Beslutningen var tatt før kampen. Torsdag tapte Legia 0-2 hjemme for Napoli i Europa League.

Det norsk-polske trenerteamet tiltrådte i januar 2014 på toppen av tabellen og ledet laget til seriegull. Sist sesong ble det cupgull og seriesølv, ett poeng bak erkerival Lech Poznan.

Elleve kamper ut i den nye sesongen ligger Legia på fjerdeplass, ti poeng bak lederlaget Piast Gliwice. Med 22 måneder var Berg var den lengstsittende manageren i den polske toppserien som består av 16 klubber. Det sier sitt om omløpshastigheten. Berg signerte ny kontrakt ut 2018 i janaar. Nå venter forhandlinger om etterlønn.