Fredag arrangerte Vega FAU for første gang nyttårsball for elevene på Vega Barne- og Ungdomsskole. Både elever og arrangører var veldig fornøyde og håper på at dette kan bli en tradisjon.

Fornøyde elever

- Det har vært veldig artig, smiler Nora Grønbeck.

– Det morsomste var limbo, og å danse til musikken.

Magnhild Holand Wika er enig, og tilføyer at vannkonkurransen også var morsom.

– Vi skulle ha vann i ei skje, og løpe med den for å fylle opp et glass.

Vil styrke klassemiljøet

FAU er initiativtaker til nyttårsballet og leder Sinne Simony Marken sier FAU ved Vega barne- og ungdomsskole jobber helt bevisst for å styrke klasse- og skolemiljøet. I år jobber FAU spesielt med tre ulike ting for å klare dette.

- Da vi bestemte oss for å arrangere skoleball begynte vi å jobbe med hvordan vi skulle gjøre dette best mulig for å få alle med. Vi skal blant annet ikke ha noen kåringer av ballets dronning eller lignende. Men vi vil kåre den mest kreative sveisen og kjolen. Vi er også bevisste på at det ikke skal være noe press å ha med seg date, sier Marken.

Ungdomsskoleelevene har deltatt på et swingkurs og FAU har lagt opp til at de nye ferdighetene kan komme til nytte på dansegulvet med innleie av bandet King Vegas.

- Vi skal gjøre en evaluering etter nyttårsballet der vi skal spørre ungene som deltok hva som var bra og hva som ikke var bra og dersom det er stemning for det arrangerer vi det neste år også, sier FAU-lederen som ikke kjenner til at det har vært arrangert nyttårsball for skoleelevene de siste 15 årene som hun har bodd i kommunen.

For å bedre klasse- og skolemiljøet har FAU også søkt om midler for å kjøpe inn et anlegg til skolegården for å spille musikk ute. Planen er at dette skal være i amfiet utendørs og målet er at dette skal føre til at elevene samles her.

- Vi jobber også for å få til en fagdag der klassemiljø tas opp. Vi har vært i kontakt med Barnevakten for å få dem til å lage et opplegg for oss. Målet er hele tiden å styrke klasse- og skolemiljøet, forklarer Sinne Simony Marken.

- Så vidt arrangørene vet har det aldri før blitt arrangert nyttårsball på skolen på Vega. Dette er en tradisjon på mange skoler rundt om i landet, også i nærområdet. På Vega er det FAU som arrangerer årets ball, hvor Jannike Wika, Sinne Marken og Tone Skotnes har stått i spissen for planleggingen.

– Det er en idé vi har hatt i flere år, og vi håper dette kan bli en tradisjon, forteller de, og tilføyer at de skal ta en evaluering sammen med elevene i etterkant. De ønsket at swingkurset for ungdomsskolen skulle bli gjennomført før ballet, så det er derfor datoen for ballet var litt usikker til å begynne med.

Tiltak for skolemiljøet

Fornøyd festkomite Sinne Marken, Jannike Wika og Tone Skotnes ved ferdigdekt og pyntet bord til ungdommene kommer. -Vi må få skryte av alle som har stilt opp, forteller en noe beveget Jannike Wika. De skryter av både sponsorer og positive foresatte

Festkomiteen synes det ser ut som elevene har det gøy, og at det er god stemning.

– De fikk sånn boost av at det var levende musikk, så det ut som, forteller Sinne Marken.

I tillegg til swingkurset for ungdomsskolen og dette ballet, har Vega FAU flere tiltak for skolemiljø som de jobber med nå i vår. De jobber også med å få musikkanlegg i skolegården, og en fagdag om klasse- og skolemiljø.

– På kvelden vil det være foredrag for foresatte om hvordan vi også kan bidra i arbeidet, forteller Jannike Wika og Sinne Marken.

Endelig ble det ball

Nyttårsballet var delt opp i to. Først for de yngste, og senere for ungdommene. De eldste er også fornøyd med at FAU tok initiativet til å arrangere ball.

– Det er jo veldig sosialt, og det får ungdommen samlet, forteller Anette Svea.

– Og det er veldig bra at vi endelig har fått det til, for vi har hatt lyst til det i mange år, tilføyer Ingunn Horpestad som også håper dette kan bli en tradisjon.

Når de blir spurt om de skal danse swing i løpet av kvelden, kommer det fort et forventningsfullt ja.