I brevet som er sendt 14. februar, tar grunneier Johan Arnt Groven opp det han mener er et problem.

– For lite plass

Han peker på at den nye parkeringsplassen ved kirkegården i Velfjord er for liten, og at det selv ved gravferder med moderat antall biler ifølge ham er vanlig at biler parkerer langs Naustvikveien og i privat avkjørsel til tre husstander.

– Undertegnede har tidligere tatt opp saken i Velfjord og Tosen menighetsråd, dokumentert med bilder. Jeg har også nevnt problemet for kommunens folk under befaring av traseen for vannledning til høydebassenget som er under bygging. I den anledning ble det antydet at det trengs en utvidelse på cirka fem meter i bredden for å få plass til to rekker med biler, skriver han.

Tilbyr seg å selge

Som grunneier er han «villig til å avstå nødvendig grunn til en rimelig pris», og siden området er grunndelt vil det ifølge ham være små kostnader knyttet til opparbeidelse av tilleggsarealet.

– Etter min mening haster det med å få på plass en utvidelse. Jeg ser for meg at oppdraget måtte kunne gjennomføres i forbindelse med den pågående leggingen av vannledning til høydebassenget i Nøstviklia. Vannledningen vil passere få meter fra parkeringsplassen, skriver han.

Verre i Brønnøysund

Kirkeverge Jan Kristiansen mener parkering er et problem i enda større grad i for eksempel Brønnøysund.

– Vi har store problemer også i Brønnøysund. Det klarer vi ikke å løse uansett, der har vi mye mindre parkeringsplasser i Velfjord. Det er et problem uansett hvor vi er. Vollan har ganske bra parkeringsplass på nedsiden og oversiden. Men vi har kanskje enda dårligere plass ved kirka, sier han.

I dialog om kjøp

Hva angår tilbudet fra Groven kjenner han til dette.

– Vi har sett litt på dette i kirkelig fellesråd, nå er det plass til én rekke, og tanken er å utvide med en rekke til. Vi er i dialog med Groven, og får se hva vi ender opp med. Det har med kostnader å gjøre, det må opparbeides og lages parkeringsplasser. Det har vært mindre før, før utvidelsen av nye kirkegården var det nesten ikke i det hele tatt. Nå er det nærmest doblet antall parkeringsplasser, sier Kristiansen.