Siste: Onsdag formiddag er "Despacito" Norges mest delte sang på Spotify i Norge. Det vil si at den er sangen flest brukere tipser andre om. På Spotify er sangen nå spilt over 120.000 ganger. Hos konkurrenten Apple music ligger sangen på 171. plass av de mest strømmede sangene i Norge.

Startet med middag

Den midtnorske versjonen av Luis Fonsis verdenshit er i ferd med å ta Norge med storm. Trondheimsartisten Carina Dahl spurte bindalingen om han kunne tenke seg å være med på en norsk versjon da de to deltok sammen i realityprogrammet 4-stjerners middag.

– Vi lagde en akustisk versjon. Så ble det studioversjon, og så ble det utgivelse, sier Jørgensen.

Tok av

Forrige uke ble de første smakebitene lagt ut, og publikum har kastet seg over sangen etter at den ble sluppet på strømmetjenester fredag.

– Jeg hadde ikke trodd at det skulle ta av sånn.

Hvordan er det å synge en så heit låt på norsk?

– Hva skal jeg si, det er i hvert fall artig å få gjøre den – og å få gjøre den på bindaling. Det virker som folk synes det er en kul greie. Noe har skjedd, vi har truffet noe der.

Slipper egen låt

Jørgensen har bestemt seg for å tråkke til i februar. Han har lagt ut flere av sine låter på Spotify; coverversjonen av Sam Smiths «Burning» og «Rolig» av Chris Baco, som han er med på.

– Jeg peiser på denne måneden og har fått flere av sangene mine ut. Fredag slipper jeg en ny som jeg har skrevet selv, den heter «I'm so faded». Det gleder jeg meg til, så får vi bare se om den klarer å følge opp «Despacito». Man må ha trua.

Til daglig er Adrian Jørgensen fortsatt røkter i oppdrettsbransjen. Ved siden av jobber han jevnt og trutt med musikken, og han er takknemlig for at arbeidsgiveren gir ham rom for noen Oslo- og trondheimsturer.

Blir det plateutgivelse?

– Jeg har alltid det i tankene. Det må man gjøre, da har man noe å se tilbake på. Så jeg følger den drømmen.

Carina Dahl fikk idéen til en norsk «Despacito» da hun og Adrian deltok i realityprogrammet 4-stjerners middag med meksikansk tema. Foto: Jørgen Buvarp