Det hadde seg sånn at riksavisene kom  med buss kl 16.15 - men butikken stengte kl 15.00 på lørdager. Konsekvensen var at vevelstadværingene ikke fikk helgeavisene før mandag, og da kan det ikke akkurat kalles ferske nyheter.

Forsyner seg selv

Karen Rønning som jobber på Coop Marked sørger for at penn og liste blir lagt i aviskassen.

Løsningen ble å sette  en kasse på trappa hvor bussjåføren kunne legge avisene og leserne kunne komme og forsyne seg selv. De  BA var i kontakt med,mener ordningen  kom i gang i 1992 og fungerer fortsatt helt utmerket.

Karen Rønning som jobber på Coop sier at noen betaler på forhånd, mens andre betaler på mandag.

- Det fungerer helt fint - vi har aldri hatt noe svinn, alle gjør opp for seg, forteller Karen og forklarer videre at i kassen ligger det liste over navn og antall aviser folk tar.

Trofast kunde i alle år

En av dem som er ivrig bruker av dette tilbudet, Audun Ludvik Olsen, har hentet sine aviser både lørdag og søndag siden tilbudet startet.

- Det blir både VG og Dagbladet, sier han.

- Jeg må jo ha Rolf Hansens kryssord.

Det kommer bare få eksemplarer av Dagbladet, så det hender det blir “slåsskamp” om kryssordet, sier han med et smil.

- Det er jo helst når det er tilreisende som MÅ ha Hansens kryssord at det kan gå litt hardt for seg de gangene det  bare er ett aviseksemplar igjen, men det går som regel bra, ler Olsen.

Kassen som står ute ved siden av inngangspartiet er etter hvert blitt noe værslitt på utsiden, men helt fin inni.  Litt anonym står den der og blir nesten ikke lagt merke til av alle forbipasserende. Bare de som i årevis har hentet sitt lesestoff fra kassen vet nøyaktig hvor den står.

Og den får stå i fred, ingen flytter på den - verken folk eller uvær.