21. januar fyller DNT 150 år og det på selveste ”Kom deg ut-dagen”. Små og store hadde samlet seg i Kvervet for å være med på feiringen av jubilanten som serverte både bålkaffe, pølser og popkorn stekt på bål.

Når Norges største friluftslivsorganisasjon fyller år, skal alle få være med å feire. Rundt 150 utebursdager landet rundt går av stabelen på Kom deg ut-dagen 21. januar, og i Kvervet hadde Barnas turlag, Brønnøy og Sømna gått sammen om å feire jubilanten.

Dette er en feiring av DNTs første 150 år som forening, men vel så mye feires det at de er en turnasjon som elsker friluftsliv. Utebursdag med mange ulike aktiviteter var det som sto på programmet for dagen og både ski, akebrett og rebusløype så ut til å fenge mange.

Overrasket barna

Oppe i Kvervet var det et yrende liv med både små og store skiglade.  Bak arrangementet sto Barnas turlag avdeling Sømna og Brønnøy. Her fikk både voksne og barn testet sine ferdigheter på ski, akebrett og turløypa. Turløypa var lagt opp som et rebusløp med spørsmål som alle kunne svare på, både små og store. Alle fikk premie og barna var storfornøyde med både arrangement og premier.

- Det har vært en kjempeartig dag. Jeg har både akt og gått på ski. Jeg falt ikke en eneste gang, selv om det var litt glatt i sporet enkelte steder. Jeg har også fått med meg rebusløpet og det var enkle spørsmål, men noen måtte jeg få hjelp til å løse, smiler en storfornøyd Kine Sylthagen (7)

Da alle hadde kommet inn fra løypa kom det overraskende besøk. Opp fra skogen kom selveste ”Turbo”, foreningens egen maskot. Spente barn løp ham i møte og han fikk en varm velkomst og stor oppmerksomhet. Alle ville ha sin del av den blå fjellreven.

- Vi må danse ”Turbodansen”, ropte ungene i kor, og det var ikke tvil om at dette hadde de prøvd før. Både teknikk og rytme satt som det skulle da de danset med Turbo.

Etter dans, fotografering og kos, var det tid for lek og Turbo var med fra første øyeblikk. Oppover måtte akebakken fjellreven Turbo ha hjelp, men nedover gikk det unna med barna hakk i hæl. En aktivitet som skapte både fryd, latter og glede.

Jevnt sig hele dagen

De lokale arrangørene var tilfreds med dagen.

- Vi har ikke telling på hvor mange som har vært innom, men det har vært noen. Vi var heldige med været, kaldt og uten vind så det har vørt optimale forhold her i dag. Man kan trygt si at det har vært en vellykket feiring av jubilanten. Tilbudet er jo et lavterskeltilbud hvor alle som ønsker det skal ha muligheten til å være med. Man treger verken de store ferdighetene eller utstyret. Hovedmålet er å få flest mulig ut på tur, smiler Renate Mathisen og Irene Nordal.

Flere arrangementer planlegges

Utover våren vil det bli flere turer, så det er bare å følge med.

- Vi har egen facebookside hvor vi legger ut info om turene. Vi skal i løpet av februar blant annet på isfiske, og det er lagt opp til at alle kan delta. Vi håper selvfølgelig på godt oppmøte og gode opplevelser i naturen, sier de to entusiastiske damene og fortsetter dele ut både bålkaffe og popcorn til barna.

Ut fra barnas lydnivå og ansiktsuttrykk hersket vet ingen tvil om at feiringen var vellykket. Gledesropene og latteren fra barna ljomet i Kvervet. En god lyd å høre når man er ute på tur.