Vega barne- og ungdomsskole var først i landet med å servere elevene gratis varm skolelunsj hver dag. Ordningen ble innført ved skolestart høsten 2017. Dette er et gratis tilbud til alle elevene som har fått mye oppmerksomhet både lokalt og nasjonalt. For at dette skal være mulig står personalet på kjøkkenet ved Vega Omsorgssenter på hver eneste dag for å mette vel 140 elever.

Hektisk aktivitet

Elevene på Vega barne- og ungdomsskole har fra skolestart høsten 2017 fått varm gratis skolelunsj. Foto: Hildegunn Nielsen

Tone Støylen er fungerende kjøkkensjef på omsorgssenteret. Nå har hun og de ansatte laget mat til elevene i fem måneder.

– Det går litt i surr av og til, men vi får det til. Vi er tre stykker på jobb hver dag og vi er fire-fem ansatte som rullerer, forteller kjøkkensjefen.

I tillegg til å lage varm skolelunsj til skoleelevene, lager de også fullverdig middag til blant annet beboerne på omsorgssenteret. For at de skal kunne klare den økte produksjonen, har stillingsprosenten blitt hevet og det har blitt flere vikarer.

Månedsmeny

Støylen har gjort seg opp en klar mening om hva som vekker den største begeistringen hos elevene.

– Pizza er den absolutte favoritten. Det er de tilbakemeldingene vi har fått, sier hun og ler hjertelig.

Det er Støylen som setter opp menyen, nå har hun begynt å sette opp meny for en måned av gangen.

– Jeg prøver å kombinere råvarene vi har her og litt etter hva de liker. Jeg har barn i skolen selv og vet litt om hva de liker og ikke liker. Nå har vi også vært heldig og blitt sponset med laks i ett år, så vi prøver å lage masse forskjellig med laks. I dag har vi eggerøre med bacon, skinke, salat og brød. Torsdag blir det kremet fiskesuppe med laks, forteller kjøkkensjefen.

– En klapp på skulderen

Det er Lise Dorthea Mathisen som ønsker at BA-blomsten skal gå til de ansatte på kjøkkenet.

– Jeg ønsker å gi oppmerksomhet til personalet på kjøkkenet på Vega Omsorgssenter for skolematordningen. De lager flotte menyer med variert og sunn kost og ungene er kjempefornøyde. Dette er ikke uten arbeid, så jeg ønsker at de skal få en oppmerksomhet. En klapp på skulderen og si at dette er godt jobbet. Dere er kjempeflinke, skriver Mathisen i sin begrunnelse.

Denne rosen tar Støylen til seg.

– Det er kjempestas å få blomst, dette hadde vi ikke ventet. Det er koselig at både foreldre og barn setter pris på det vi lager. Vi lager det meste fra bunnen av og det er det ikke sikkert alle er vant til. Derfor er det artig at de får smakt og prøvd hvordan det er. Det var en del i starten som sa de heller ville ha tomatsuppe fra Toro, men jeg tror de har blitt vant til det nå, sier Tone Støylen.