Sømna har mange perler og Øyvatnet er en av dem. Vannet ligger bare noen få hundre meter fra riksveien og er godt synlig fra veien. Sommerstid er dette et yndet badested for mange, og vinterstid legger isen seg og lager fantastiske forhold for de som liker å gå på skøyter.

Henning (tv) og Fredrik setter hverandre i stevne og tester utstyret sammen.

Fredag oppfordret Karl Henrik Lange alle til å ta seg en tur på skøyteisen og det ville bli muligheter for kamp. Han garanterte at isen var trygg og at han ville stille opp selv både lørdag og søndag. Både små og store, tobeinte som firbeinte fant veien til Øyvatnet for å utnytte forholdene.

- Forholdene nå er fantastiske. Isen er rundt 35 cm tykk og er sikker. Jeg var her fredag med elevene og ungene storkoste seg. Jeg bestemte meg derfor for å oppfordre folk til å komme både lørdag og søndag. Jeg har med både mål og køller som jeg låner bort om noen vil spille ishockey. Det er fantastiske forhold og det har vært i overkant av 30 her i dag. De fleste har gått på skøyter. Noen har vi spilt ishockey sammen med, mens andre bare har gått omkring og testet ut sine ferdigheter.  Det er ikke ofte vi har så flott skøyteis som nå og da må vi utnytte det. Det er viktig å være fysisk aktiv og å lære ungene dette er kjempeartig og viktig. Om isen er litt ruglete så spiller det liten rolle, vi har det gøy uansett, forteller Lange som hadde tid til en kort pause da vi var på stedet.

Melder regn over helgen

Kampen er i gang på Øyvatnet. Små og store spiller sammen.

Karl Henrik Lange stiller opp søndag også om noen har lyst på en aldri så liten kamp. Det er bare å utnytte forholdene mens de er der for etter helgen lover meteorologene regn. Sola skal skinne både mandag og tirsdag, men så er det over. Onsdag er det meldt regn og det skal vedvare til lørdag. Da vil de blå grader igjen vise seg på graderstokken, men det blir bare til mandag hvor det igjen vil bli varmegrader og regn. Oppfordringen er derfor å komme seg ut mens det ennå er kaldt og isen er trygg.

- Isen er rundt 35 cm tykk, men når mildværet slår inn så kan det gå fort at isen blir utrygg, sier Lange.