Lasse Hansen Lien gikk fra BIL til Mosjøen i januar 2017, og spilte 3. divisjon i fjor sammen med vevelstadværingen Stian Kristiansen. MIL endte på sisteplass og skal møte BIL i 4. divisjon HeSa til våren. MILs nye A-lagstrener, brønnøyværingen Bjørn Arve Lund, må imidlertid klare seg uten toppscorer Lien.

Trener fortsatt med MIL

– Jeg skal fortsatt trene med MIL, men spille for Bodø/Glimt. Jeg går sisteåret på elektro og skal ha til sammen fire uker utplassering i en Bodø-bedrift. Først nå i uke 5 og 6 og så to uker senere i vårsemesteret, forteller han.

I fylkeshovedstaden skal angriperen bo sammen med en ett år yngre keeper fra Helgeland.

Ikke første gang i gult

– Sivert Jarmund fra Hattfjelldal gikk til Glimt i fjor. Det blir bra å flytte sammen med han, mener Lasse.

Han har spilt i gult før. Ikke bare for moderklubben Vega, men også for Bodø/Glimt. Han var gjestespiller på Glimts G16-lag i den nasjonale serien i 2016.

– Da hadde jeg Cato Hansen som trener. Han er en av trenerne på B og G18 nasjonal-laget. Jeg har spilt sammen med Jens Petter Hauge som var fast i OBOS-ligaen i fjor, og Håkon Evjen og Tobias Johnsen som også har fått sjansen på A-laget, forteller Lien.

Treningskamp med LFK

Torsdag var han på vei sørover.

– Levanger FKs nye trener Roger Naustan kom fra Rosenborg. Jeg var på treningsopphold på Lerkendal i 2016 og han trente RBK 2 som jeg spilte mot med Mosjøen i fjor. Da vi møtte dem ble jeg invitert til Rosenborg etter sesongslutt. Men så har han byttet klubb. Np skal jeg se på forholdene i Levanger og spille i en treningskamp mot Namsos fredag, sier Lasse Hansen Lien.

OPPDATERT: 17-åringen spilte hele kampen og scoret det andre målet i 6-0-seieren. I morgen skal han spille for BILs futsalherrer i Helgelandsserien, borte mot Gruben og Svatisen.

Lasse Hansen Lien spilte for Bodø/Glimts G16 i den nasjonale eliteserien og fikk skryt av trener Cato Hansen. Foto: Bodø/Glimt