De er et sprudlende par, Helge og Bodil Østergreen. Begge er opprinnelig fra Ålesund, og det hører man.

Siden 2016 har de vært ansvarlige for Frelsesarmeen i Brønnøysund, Sandnessjøen og Mosjøen etter at Brynhild Skipsfjord pensjonerte seg etter mange års tjeneste.

«Fest på lokalet»

– Fredag har vi «fest på lokalet». Eller som vi kaller det, fest med Frelsesarmeen, i våre lokaler i Sømnaveien, sier Bodil Østergreen til BAnett.

Vi møter dem på Kred, der de har hatt et møte med rus- og psykiatritjenesten i Brønnøy.

– Det blir servering av småmat og kaker, og mye sang og musikk hører med. Så er det også alltid et Gudsord, en andakt, sier hun.

De sier at de alltid blir i godt humør av å besøke Brønnøysund, fordi de tas så godt i mot.

– Og det er ikke valgflesk, poengterer Bodil.

Praktisk kristendom

De to har fire barn og to barnebarn, og har vært i Frelsesarmeen siden 2003-04. Foto: Simon Aldra

Begge har vært en del av Frelsesarmeen i over ti år. For Helges del begynte det da han i 2003 begynte å arbeide innen rusomsorgen hos Frelsesarmeen i Bergen i Bjørnsons gate.

– Som kristen ville jeg være med på praktisk kristendom, og arbeide med nestekjærlighet og omsorg. Jeg fikk være med på fengselstjeneste og ble diakon i Bergen, og leder for kontaktsenteret i Bjørnsons gate. Vi serverte 1.400 middager i 2004, og jeg ble overveldet av å se at det skulle til så lite for å gjøre en forskjell. Det tiltrakk meg veldig. Så fikk vi spørsmål om å bli soldater, sier Helge.

Fra bank til armeen

Bodil fortsetter.

– Jeg arbeidet i bank, men så dro Helge meg med til Frelsesarmeen. Jeg begynte i 2004 og ble soldat i januar 2005. Vi fikk fort spørsmål om vi kunne tenke oss å være ledere for Frelsesarmeen på Stord. Det virket først skummelt og ukjent, vi var nye og visste ikke helt hva vi gikk til. Vi hadde også fire barn som måtte flytte med. Men vi tok sjansen, og har siden arbeidet i flere byer, sier hun.

Helge og Bodil Østergaard sier at de alltid tas godt i mot i Brønnøysund, og at de fortsatt finner naturen fascinerende. Foto: Simon Aldra

De har nå i tillegg til de fire barna to barnebarn. Siden da har de arbeidet i byer som Bergen, Kristiansund og Tønsberg.

Suppe, såpe og frelse

– Hvorfor blir dere i Frelsesarmeen?

– Vi føler at vi får tjene Gud. Og gi mennesker verdighet. Det er suppe, såpe og frelse som er nøkkelen. Når vi får folket med oss, med slikt som julegryteaksjonen, så får vi midler vi trenger for å gjøre noe. Vi vil samarbeide med alle, og det første vi gjør når vi kommer til et nytt sted er å besøke ordføreren for å få innsikt i hva vi kan bidra med, sier Bodil.

Brynhild Skipsfjord var i mange år Frelsesarmeens ansikt i Brønnøysund før hun pensjonerte seg. Bodil og Helge skryter av innsatsen hennes. Foto: Trine M. Albrigtsen

I dag er det ikke veldig mange medlemmer i Frelsesarmeen i Brønnøysund. På møter er de gjerne rundt 20 stykker, med en fast gruppe på 10-12 personer. De mener dette er noe å bygge på.

– Vi ser etter muligheter og behov for oss i Brønnøysund, og håper å få mer aktivitet her. Brynhild gjorde en kjempejobb, men det har vært mindre aktivitet etter at hun pensjonerte seg, sier Helge.

Årets eldrefest

Her fra et arrangement hos Frelsesarmeen i Brønnøysund for noen år tilbake. Foto: Linn Jeanette Haraldsvik Hagen

Et initiativ de har tatt andre steder og nå vil gjennomføre i Brønnøysund er en fest for eldre.

– Torsdag arrangerte vi årets eldrefest i Mosjøen. Da var det stappfullt. Vi tenker oss matservering, og tenker på å hente inn et kor. Vi skal også gjøre ære på eldste kvinne og mann på festen, og vil snakke litt om arbeidet vi gjør, sier han.

Planen er at dette skal arrangeres 9. februar, men datoen er ikke sikker ennå.