– At Hugaas ikke betaler sine underleverandører blir et skjevt bilde av prosjektet. Jeg opplever at de er veldig godt fornøyd med samarbeidet, sier Svein Berg til BA.

Problemer skyldes båt

– Er det riktig at dere ikke har fått betalt entreprenører?

– Ja, det er ganske normalt i slike prosjekt. Det kan være årsaker som at det i perioder er litt problemer likviditetsmessig, men det er ingen som ikke har fått betalt for jobben de har gjort. Det er gjort avtale med alle om at alt som ikke er gjort opp gjøres opp i de nærmeste dagene, sier han.

– Jeg har hatt en gjennomgang med eieren av Hugaas Entreprenører i dag. Prosjektet går bra økonomisk, men likviditeten har vært anstrengt på grunn av en båt som skulle fra Litauen til Tromsø, og som måtte betales kontant med 15 millioner. Den har ligget værfast, og har ikke fått losset stål i Tromsø, derfor har 15 millioner uteblitt på konto. Dette er en bransje der pengene skal inn fra kundene, når penger som skulle kommet inn for to-tre uker siden ikke er kommet, så skaper det et problem, sier Berg til BA torsdag.

Mener bare én stoppet

Han viser videre til at Hugaas Entreprenører har seks-syv store prosjekter på gang, og at det er lite som skal til for at slike problemer kan oppstå.

– Har leverandører lagt ned arbeidet?

– Det er én som gjorde det et par dager, men det er full enighet nå. Han som gjorde det er i prinsippet ferdig med sin leveranse.

– Bendiksen fornøyd

– Bendiksen snakket jeg med nettopp. Han er godt fornøyd. Han får de veldig få kronene vi skylder ham. Han har en veldig stor entreprise, i forhold til entreprisen er det fem prosent som gjenstår. Samarbeidet med ham har gått veldig bra. jeg kan ikke forstå at det har vært det store problemet, sier han videre. Bendiksen fant vi en løsning med, han er meget godt fornøyd med både prosjektet sitt og betalingen.

Han sier videre at det i et prosjekt alltid vil være en diskusjon om hvor mye arbeid som er nedlagt, og at om det er dissens mellom hvor mye som er nedlagt, og hvor mye som er betalt, vil underleverandører ofte ha en opplevelse av at han ikke blir betalt.

I hallprosjektet har Hugaas brukt lokale leverandører og entreprenører.

– Vi bruker veldig mye lokale underleverandører. Men om vi henges ut, da må vi revurdere om vi bruker lokale underleverandører. Det er én som ikke har vært på jobb, det var også en tid da det ikke var noe jobb å gjøre. Det hemmet ikke fremdriften av prosjektet, sier prosjektlederen.

Hallen klar i februar?

Berg sier videre at han håper prosjektet huskes i et positivt lys.

– Jeg ønsker positivitet med hallen. Både kvalitativt og økonomisk har det vært et veldig godt prosjekt. Brønnøy kommune har fått en veldig billig hall, sier han.

– Når er hallen klar?

– Vi arbeider mot 5. februar, kontrakten med kommunen er 1. mars, men vi prøver å bli ferdige til 5. februar, sier han.

Nå er det maling og siste innspurt som står igjen.

– De holder på å legge gulvet nå. Jeg forsto at de skulle starte oppmerking av gulvet mandag eller tirsdag, sier Berg.