Sterk vind og snøvær har skapt problemer for Posten over hele landet. Dette gjelder også Sør-Helgeland. Arne Lande hos Posten i Brønnøysund forklarer at en omorganisering som ble iverksatt fra nyttår også har bidratt til relativt kaotiske tilstander denne uken.

Sorterer i Bodø

- Fra årsskiftet, 2. januar, så overtok Bodø all ruteklarering og sortering av post for oss. Da kommer posten ferdig sortert til alle våre abonnenter her på Sør-Helgeland. Før fikk vi posten hit, og sorterte alt selv. Da Saltfjellet ble stengt mandag fikk vi ingen post fra Bodø tirsdag, og dermed ble det altså ingen utlevering. Fjellovergangen ble deretter åpnet så sent at posten ikke rakk hit i dag i tide. Vi får altså ikke ut noe ordinær post i dag, onsdag, heller. Problemene ellers i landet har i tillegg medført at mye post ikke har kommet fram til Bodø i utgangspunktet.

Tirsdag fikk posten likevel ut Brønnøysunds Avis og onsdag ble Helgelands Blad levert ut til abonnenter. I løpet av onsdagen får Vevelstad også noe post som skulle ha gått ut tidligere i uka. Der har problemet vært full stans i ferjene.

- Nå åpner flyene også, slik at vi får inn ekspressfrakt av pakker. Disse måtte gå som overflate fordi flyet ikke gikk, sier Lande.

- Det er med andre ord litt alle veier og ganske kaotisk for oss akkurat nå, sier han.

Forventer å være ajour på fredag

Nå er fjellovergangene åpnet og ferjer og fly går stort sett som normalt. Lande forventer derfor ordinær utlevering resten av uka, fra torsdag.

- Nå ser det bra ut, og det forventes normal produksjon resten av uka. Vi får kanskje ikke ut all reklamen på torsdag, så noe av dette går ut på fredag i stedet. Tre dagers reklame på én dag blir mye. Vi regner da med at vi er ajour på fredag, og setter inn ekstra folk og biler for å få dette til.

Samtidig har Lande en henstilling til postmottakere på Sør-Helgeland.

- Vi oppfordrer folk til å ta en sjekk på at de bruker korrekt adresse, for den lokale kunnskapen er ikke like god nå når posten sorteres i Bodø. Det er nå ekstra viktig at man bruker riktig adresse slik at ting ikke går i retur. Både rett adresse og postnummer. Vi ser en del blant annet som bruker 8900 i Brønnøy selv om de har fått et nytt sistesiffer. Dette kan skape litt større problemer nå, sier Lande.