I oktober i fjor rykket politiet ut til en adresse på Helgeland for å komme i kontakt med en mann som hadde truet med å angripe kommunalt helsepersonell med en motorsag.

Politiet bevæpnet seg

Da politiet kom til stedet ga mannen dem beskjed om å forsvinne, deretter hørte de lyden av en motorsag som ble startet innendørs, kommer det frem i en dom fra Alstahaug tingrett. De oppfattet situasjonen som alvorlig, og bevæpnet seg og tok på seg vernevest. Den ene politibetjenten har hatt mye kontakt med mannen tidligere, og har god kontakt med ham, kom det frem i retten. Denne gangen var det annerledes.

Mannen var sint på en måte politibetjenten aldri har sett ham, og startet opp motorsagen og ruset denne. Politifolkene kunne se ham gå rundt i boligen med hjelm på hodet med motorsagen på tomgang mens han drakk øl.

Kom ut med motorsagen

På ett tidspunkt gikk mannen ut av boligen med full gass på motorsagen, løftet opp i en angrepsstilling. Politibetjenten forsøkte å få kontroll på situasjonen med pepperspray, men mannen trakk seg inn igjen, før han kjørte sagkjeden inn i en kopphåndduk, slik at saga låste seg.

Mannen ringte flere ganger til operasjonssentralen, der han blant annet truet med å drepe politifolkene om de ikke forsvant. Hendelsen foregikk over en tidsperiode på om lag fem og en halv time.

Da politiet fikk forsterkninger gikk de inn i boligen, og fikk pågrepet ham. Da ga han seg frivillig, og boligen var tett med eksos.

Dømt for 16 tiltalepunkt

Mannen ble dømt for trusler mot offentlig tjenestemann for denne episoden. Totalt ble mannen dømt for 16 tiltalepunkter, og frikjent for ett. Punktene han ble dømt for inkluderer biltyveri, promillekjøring, trusler mot helsepersonell, skremmende tekstmeldinger, unødvendige oppringninger til nødtelefon og skadeverk. Mannen har en historikk med psykiatri.

Alstahaug tingrett dømte mannen til fem måneder fengsel, hvorav én måned gjøres betinget. Han må også betale en bot på 10.000 kroner.

Det er ikke kjent om dommen ankes, og om den er rettskraftig.