Børre Westerberg fikk for en tid tilbake diagnosen MS. Han nektet å gi opp og ville ha behandling for sykdommen.

Slapp å selge huset

Sømnaværingen valgte å se på vellykkede behandlinger i utlandet, men disse er svært kostbare. Da fikk hans nærmeste en idé, og fra idé til plan var veien kort. I en hemmelig gruppe på facebook fortalte de om hans sykdom og spurte om noen ville bidra. Responsen var enorm og Børre fikk våren 2017 overrakt en gavesjekk på over 190.000 kroner. Pengene var gitt av kjente så vel som ukjente og betød enormt for Børre og hans familie. Muligheter han bare kunne drømme om, åpnet seg.

– Jeg ble svært overrasket, men også samtidig både ydmyk, glad og rørt. For oss betød det at jeg ikke bare fikk muligheten for behandling, men vi slapp å selge huset vårt på Berg, forteller Børre.

Til Moskva

Etter nøye vurderinger kom han frem til at det beste for ham ville være å bli behandlet i Moskva.

– Jeg ville dit da de har mest erfaring og de beste resultatene for denne behandlingen. Der blir det på verdensbasis behandlet rundt 800 pasienter, og statistikken viser at 90–95 prosent av dem som har fått behandling der har fått hjelp til å stoppe sykdommen. På YouTube finnes det mange klipp av legen og hans resultater. Hans sekretær ble behandlet av ham og hun er nå i full jobb etter behandling. Slikt er godt å både se og høre. Jeg søkte 18. april i fjor og fikk etter kort tid svar. Det de måtte ha var min journal, og den måtte oversettes til engelsk. Jeg plukket ut et minimum av det jeg mente de hadde behov for av informasjon, oversatte det og sendte det til Moskva. 23. oktober fikk jeg svar om at doktor Fedorenko hadde sett på min journal og at jeg var oppsatt til behandling i juli 2018. Kort tid etterpå kom det ny beskjed om at den var fremskyndet en måned, slik at jeg allerede i juni i år kommer i behandling. Det er gode og positive utsikter, forteller Børre.

Alle velkomne

På våren i fjor takket Westerberg-familien for støtten, etter at kjente og ukjente hadde samlet inn nesten 200.000 kroner.Fra venstre: Sivert (11), Børre, Vetle (5), Andreas (9) og Kari Westerberg. Foto: Norma Moen

Da den hemmelige innsamlingsaksjonen foregikk, ville en av Børres venner også være med. Rune Brennvik fikk da med seg brødrene og andre musikervenner for å lage en sosial aften på Lysingheim. Av ulike årsaker måtte den utsettes.

– Nå blir det. Jeg har samlet venner og kjente i musikerverdenen for å spille denne kvelden. Børre har jeg kjent i mange år og Brennvikingene spilte ofte på Klakkskjæret mens Børre var eier og driver. Han er en meget hyggelig, positiv, snill og omsorgsfull venn. Når venner blir syke, så stiller man opp, sier Rune Brennvik.

Førstkommende lørdag blir det sosial aften på Lysingheim, alt til inntekt og ære for Børre. Han skal selv gå på scenen for å fortelle om både sykdom, behandling og for å takke alle som bidro.

– Dette er ikke en vanlig fest. Vi kommer til å spille mye, og dans blir det også, men for oss er dette ment som en kveld hvor vi koser oss i fellesskap, spiser, drikker og er sosiale. Vi blir på scenen, men vil også være med, og i våre pauser blir det musikk fra anlegg. Alle er velkomne, for det er en offentlig fest, og om noen har noe slag av underholdning de vil bidra med er de selvfølgelig velkommen til å delta. Ta gjerne kontakt med meg om dere har noe å bidra med. Jeg setter stor pris på underholdning av alle slag, sier Rune Brennvik.

Rørt over støtten

Børre er nå hjemme i Sømna en liten tur er imponert over innsatsen.

– Jeg er både glad og rørt, og alle skal vite at jeg er utrolig takknemlig. Dette betyr ikke bare noe for meg, men også for min familie, da særlig barna. Jeg håper flest mulig tar seg tid til å komme til Lysingheim og feire sammen med oss. Feire det samholdet og omsorgen som denne bygda byr på. Slik er det ikke alle steder, avslutter Børre som vil takke alle som har bidratt i innsamlingen.