Styreleder Jon Syvertsen i Søren Nielsen AS bekrefter overfor Brønnøysunds Avis fredag at forhandlingene om de aktuelle tomtene på kaia i

Styreleder Jon Syvertsen i Søren Nielsen AS bekrefter at kontraktstildeling er betinget av at Søren Nielsen får på plass en tomteavtale, og sier at det ennå gjenstår en del forhandling før dette skjer.

Brønnøysund fortsetter.

- Det kreves noe arbeid for å finne en løsning som både havna, Registrene, kommunen og Søren Nielsen kan leve med. Det er viktig å få en god plassering til det vi mener skal bli et veldig godt prosjekt, sier Syvertsen.

Kontrakt betinget av tomteavtale

- Hvordan har det seg at man kan tildele kontrakt uten at den aktuelle tilbyderen har tomtene som trengs?

- Det har seg slik at det er en periode mellom tildeling og signering av kontrakt. I denne tidsperioden har man tid til å avklare slike spørsmål. Kontraktstildeling er betinget av at dette er på plass, svarer Syvertsen.

- Er Søren Nielsen avhengig av disse tomtene for å få realisert bygget, eller finnes det alternative planer?

- Vi har tegnet bygget på dette stedet, og det innebærer bruk av deler av havnas område, svarer styrelederen.

River gammelbygget i to omganger

- Hvordan løser dere byggeperiode mens registerdriften skal pågå?

- Det har vært en del av hele løsningsalternativet og er inngående diskutert med Registrene. Byggeperioden blir på cirka 24 måneder fra igangsetting til innflytting og vi regner med byggestart i oktober 2018, sier Syvertsen

Registerdirektør Lars Peder Brekk sa på pressekonferansen sist fredag at ”ikke hele bygget skal rives”. Skal hele det ”gamle” registerbygget rives?

- Det skal rives i to omganger. I første omgang er det snakk om å fjerne ”Bygg-Gros”-delen av bygget. Så, når nybygget er klart, så flyttes det over. Da har man det gamle bygget i en overgangsperiode. Deretter rives resten av det gamle bygget. I 2021 står det ingenting igjen av det gamle bygget.

Havnesjefen: - Fin progresjon

Havnesjef Sølvi Kristoffersen vil fredag ikke si mye om forhandlingene, annet enn at Brønnøy Havn har levert et tilbud til Søren Nielsen AS og at havna nå avventer svar på dette.

- Vi har hatt fin progresjon i forhandlingene, sier Kristoffersen.