Det var torsdag morgen en bilist kjørte forbi Mosheim, der gatelystene var av enkelte steder. I morges tok han kontakt med BAnett og fortalte at han nettopp hadde opplevd en nestenulykke på veien mot Horn i 60-sonen like etter Mosheim-krysset.

Uten refleks på mørklagt vei

Ifølge ham var det flere skolebarn som gikk langs den mørke veien uten refleks.

– Dette ble en meget farlig situasjon i forbindelse med at jeg møtte en annen bil. Det gikk bra denne gangen, men jeg kan ikke annet enn å oppfordre foreldre i området til å sørge for at ungene har refleks, det er viktig. Uten refleks ser man ingenting når forholdene er slik, slår han fast overfor BAnett.

Teknisk sjef Ole Bjørn Nilsen i Brønnøy kommune kjenner til problemet med de aktuelle gatelysene.

– Det stemmer. Det har vi fått melding om tidligere. Vi kommer til å utbedre dette etter hvert, sier han.

Gatelysbilen havarert

Teknisk sjef Ole Bjørn Nilsen i Brønnøy kommune forteller at gatelysbilen til kommunen har havarert etter å ha blitt påkjørt, og at det er derfor det har gått sent å få ordnet gatelys. Foto: Torbjørn Kosmo

At det ikke er gjort allerede har sin spesielle forklaring.

– En av grunnene til at det går litt sakte er at gatelysbilen har havarert. Den ble påkjørt like før jul, og kondemnert. Det har gått en stund før vi har fått på plass en ny bil, og det får vi i disse dager. Da begynner vi å ta opp arbeidet med gatelysene, lover han.

Skolebarns trygghet veier tungt når kommunen skal prioritere rekkefølge.

– Vi prioriterer først og fremst områder med kombinasjon trafikk og skolevei, sier Nilsen.

Bare 4 av 10 bruker refleks

Trygg trafikk er opptatt av at flest mulig bør bruke refleks. På sine nettsider skriver de at bare 4 av 10 bruker refleks. De noterer imidlertid at de fleste voksne sørger for at barna bruker refleks.

Refleks bør man bruke selv om det er gatebelysning, ifølge Trygg trafikk gjør lys fra butikker, biler, busser og lignende at man ser grå og usynlig ut uten refleks.