Korets leder, Synnøve Aakervik, ønsket en så godt som fullsatt kirke velkommen til konsert.

- Dette kan  kanskje bli den siste konserten,  men det kan kanskje også bli den beste og lengste konserten, sa hun til publikum, som virkelig kjente sin besøkelsestid denne lørdag ettermiddagen.

Mye lyd

Koret startet forsiktig med “Kom alle kristne” og “Det lyser i stille grender”.

Allerede fra første tone kunne det høres at det var et kor i god form, og som gjerne ville hedre sin avholdte dirigent, Svetoslav Argirov med å gjøre en god jobb på hans siste jobb som dirigent for  julekonserten i Vevelstad kirke.

Herrerekken i koret dannet en trygg vegg i et kor som til tider har slitt med rekruttering - og i perioder har hatt én tenor + en syngende dirigent.

Fem basser og tre tenorer gjorde sitt til at koret hørtes både tett og kraftig ut. Det var rett og slett mye lyd i det lille koret - det kunne nesten høres ut som det dobbelte antall sangere i enkelte nummer.

Mor og sønn i duett

Heidi Eivindsen er en kjær og mye brukt solist som med sin mørke, vakre stemme trollbinder publikum. Denne gangen hadde hun fått med seg sønnen Jan Erik Eivindsen Virkesland - og for første gang sang de sammen i duett.  Det var rørende vakkert å høre dem sammen i “Mitt hjerte alltid vanker.”

- For tiden kryr det av gode solister i koret, forklarte leder Aakervik etterhvert som hun presenterte de forskjellige sangnumrene  med stadig nye solister.

Wenche Johansen og Heidi Eivindsen i “Det største vi kan få” har vi tidligere hørt være en vellykket kombinasjon.

Gunn Helmersen har vært i koret i over 20 år og også hun forsøkte seg som solist for første gang - og med stort hell i “Himmel på jord”.

- Jeg må ha med egen musiker, sa Sigrid Vevelstad, og henviste til mannen Ole Johnny på trekkspill.

- E lit itje på dirigenten, sa hun til latter fra publikum.

Og ekteparet Vevelstad framførte “Romjulsdrøm” på en måte som bare Sigrid kan - trygg og stødig - med en herlig mimikk!

Yngste solist 11 år

Publikum har tidligere stiftet bekjentskap med lille Andrine Kristensen og hennes klokkeklare stemme. Hun hadde flere solistjobber på konserten, blant annet sammen med Heidi i “Nordnorsk julesalme”

Det gikk slag i slag uten dødpunkter og et nytt bekjentskap imponerte virkelig publikum. Hjemme på ferie fra Mo i Rana, Nina Aakervik slo virkelig til som solist sammen med koret i “Glade Jul” - og senere i programmet da hun helt alene sammen med Svetoslav på piano sang “Ave Maria” uten å ha problemer med de høye tonene.

Nina var som helt ung skoleelev, med i koret, men flyttet til Mo og gjorde nå bare en gjesteopptreden. Og høstet stor applaus for sine høye toner og klare stemme.

Barnekoret

Også i år deltok barnekoret, men i år adskillig færre sangere  enn i fjor - og helt fritt for gutter denne gangen.

Hanne Trosterud har øvd med ungene til konserten og de hadde fire nummer. Størst inntrykk gjorde det nok på publikum da de sang “Tenn lys” samtidig som de gjorde tegnspråk. Barnekoret gjør bestandig stor lykke - intet unntak i år.

Og som takk delte leder Aakervik ut godteposer til de små sangerne.

Etter barnekoret kom de voksne på banen igjen og ingen julekonsert uten de to faste: “Den evige stad” og “O helga natt”.

I førstnevnte sto Jan Otervik for soliststemmen, som så mange ganger før. Trygg og stabil og svært populært

O helga natt

- Skal prøve å hoppe etter Wirkola, sa dirigent Svetoslav før han gikk løs på det store finalenummerert.

Og publikum fikk sin “O helga natt” som bare Svetoslav kan og kvitterte med stående applaus. Det var nok publikums måte å vise ære til dirigenten som har gitt så mange flotte musikalske opplevelser opp gjennom årene - og vel vitende om at det var hans siste julekonsert i Vevelstad kirke.

Etter endt, og svært flott og godt gjennomført konsert som varte i nesten to timer, var det blomsteroverrekkelser til alle de mange som har bidratt på forskjellig vis til at konserten ble så flott og vellykket.

- Dette er er trist for meg, sier Svetoslav etter endt konsert.

- Men sånn er livet, etter 20 år med koret er tiden kommet for en ny epoke med nye muligheter.

Heldigvis kan koret og vevelstadværingene fortsatt ha den avholdte dirigenten og organisten sammen med seg i nesten ett år til.