Mariette Korsrud, foreningens styreleder, er avsender av notatet med tittel "Anlegg av universelt utformet leke- og aktivitetsplass i Brønnøysund".

Har 100.000

Handikapforeningen har forslag om dette, og de viser til kontakt med kommunens plan- og utviklingsavdeling hvor det ble foreslått at dette planlegges innerst i Frøkenosen, i nærheten av Furutoppen barnehage.

«Det var også det området vi hadde sett oss ut som aktuelt, blant annet på grunn av nettopp nærhetene til barnehagene i området.», skriver Korsrud.

Hun påpeker at det er tidvis mye vann på området og spør om kommunen kan påta seg grunnarbeid i forbindelse med prosjektet.

«Medlemsmassen består i vestentlig grad av godt voksne damer. Vi har ikke anledning til å utføre, eller erfaring med, anleggsarbeid. Vår egeninnsats vil derfor være i de produktene som har blitt loddet ut og som har innbrakt så mye gjennom års forløp at vi har vedatt å benytte 100.000 som egenandel i prosjektet.», skriver hun.

900 kvadratmeter

Handikapforeningen ser blant annet for seg et sitte- og spiseområde samt ledelinjer, slik at blinde og svaksynte kan finne fram alene i området og lære seg å bevege seg med stokk. I tillegg foreslås en bane hvor man kan spille kurvball om sommeren og som kan være ispiggingsbane om vinteren. Totalt anslås plassbehovet til 800 - 900 kvadratmeter, og alt skal være tilpasset ulike funksjonshemminger.

Området eies av Opplysningsvesenets fond, som har signalisert til foreningen at de er positive til en tidsbegrenset avtale om arealet, men gjerne vil vite mer om planene først.

Skal søke midler

Handikapforeningen kan ikke påta seg drift av området. De ber derfor Brønnøy kommune om dette. Foreningen ha vedtatt en ramme på 600.000 kroner utem mva. for anlegget, og det skal etter planen finansieres slik:

Brønnøy Handikapforening   100.000

Tipp/Extra-midler                 300.000

Gavebrev                               75.000

Annen finansiering                125.000