Lagdommer Henriette Nazarian startet ankesaken ved å stille spørsmål om det er greit å fristille helsepersonell fra taushetsplikten. Nettopp helsetilstanden til tidligere eier av Ulvinghuset,  avdøde Johan Kvitting står svært sentralt i saken.

Hans enke, saksøker Haldis Kvitting må senere i dag forklare seg for retten om hva ektefellen trolig ville ment om å få sine helseopplysninger offentliggjort av legepersonell. I Brønnøy tingrett har lege vitnet åpent om hans helseopplysninger. Den samme legen skal forklare seg for retten i dag. Kvitting har tidligere ønsket publisering av hans helseopplysninger for å få opplyst saken.

Knyttes til bevis

Hålogaland Lagmannsrett har sitt sete i Tromsø, men i tvisten mellom saksøker Haldis Kvitting og ankemotpart Berg Vel er retten satt i Brønnøysund. Det er ikke uvanlig at lagmannsretten setter retten ute i distriktene.  Tolv vitner skal forklare seg i løpet av de to dagene ankeforhandlingen pågår. Disse vitnene anses som vesentlig for bevisføringen i saken.

Levin starter

På Thon hotell er det ordnet et rettslokale på møterom Vega, hvor partene med sine respektive advokater og tre dommere nå er samlet. Saksøker, enke Haldis Kvitting (93) ankom med sin fostersønn, som deretter forlot lokalet. Han skal vitne senere i dag . Enken er representert ved advokat Anders Nitteberg-Lie, som også førte enkens sak under tingrettsbehandlingen. På motsatt side av salen sitter representantene for saksøkte Berg Velforening, styreleder Johannes Osmundsen og advokat Linda Kristiansen. Hun førte også velforeningens sak i tingretten, hvor foreningen ble frikjent på alle punkt.

Det er i tillegg møtt et par tilskuere og vitne Mikael Levin. Sistnevnte har tidligere fremlagt fullmakter på at han representerer saksøker Haldis Kvitting. Retten har besluttet at han skal vitne først i saken.