Det blir høy fart når man gir på på skøyter. Foto: Simon Aldra
Maja Larsen (11), Erik Fosdahl (10), Inger-Linnea Brønmo (11), Stella Elvira Hol Ellingsen (11) og Maria Isabella Utvik (11) har det gøy på isen. Foto: Simon Aldra
Stella Elvira Hol Ellingsen har falt fem ganger, men det er bare gøy. Foto: Simon Aldra
God stemning på isen. Foto: Simon Aldra

BAnett møter et antall unger som prøver seg på skøytene på en islagt lekeplass. Tradisjon tro er det lagt opp til skøytebane nedenfor skolen, der det ellers på året spilles fotball og lekes på annet vis.

Maja Larsen (11), Erik Fosdahl (10), Inger-Linnea Brønmo (11), Stella Elvira Hol Ellingsen (11) og Maria Isabella Utvik (11) har tidvis litt problemer med å stå helt stille mens de snakker med den utsendte journalisten. Ikke fordi de er rastløse, men fordi de sklir litt bakover. Men det går seg til.

Ganske morsomt

– Hvorfor går dere på skøyter?

– Det er ganske morsomt, slår Erik fast.

Han får støtte fra Maja.

– Det er bare på denne tiden av året vi kan gå på skøyter, så da må man jo bruke isen, mener hun, før hun unnslipper intervjuet ved å ta fart ut på isen igjen, for å komme tilbake litt senere.

Morsomst å dette

– Hva er morsomst da?

– Man detter! sier Maja.

De andre ler. De fleste har falt et par ganger i løpet av kvelden. For eksempel har Maria Isabella falt to ganger, Inger-Linnea én gang, og Stella Elvira fem ganger.

– Det gjør ikke så vondt om man faller rett, sier Stella Elvira.

Raskere enn å gå

Inger-Linnea begynte å gå på skøyter da hun var et sted mellom tre og fem år, Stella Elvira da hun var fem

– Jeg husker ikke når jeg startet, sier Maria Isabella.

Praten går også om andre fordeler med skøyter.

– Det er mye raskere enn å gå, en.

– Det ser veldig flott ut, sier en annen.

Ifølge foreldre som passet på fra sidelinjen var det tidligere tirsdag kveld hele 30 unger som brukte isen. Det er altså liten tvil om at årets vinter har kommet for å bli, i alle fall for en stund.