Kor i Lainnvind og Trælnes mannskor spilte helgas første konsert i Brønnøy kirke, og lørdagskveldens mottakelse er det nok et lite puff i ryggen før søndagens konsert på Vik.

Trampeklapp

Først hadde Kor i Lainnvind en bolk, der de leverte flere flotte nummer, blant annet «Kling no klokka», «Mitt hjerte alltid vanker» og «Glade jul».

Deretter inntok Trænles mannskor scenen. Også de holdt publikum i sin hule hånd, med «Fyret» som første låt. Tolkningen av «O helga natt» fortjente også trampeklappene den ble møtt med.

Ble enda bedre sammen

Siste bolk ble med begge korene sammen, og det er ingen tvil om at de klarte å fylle kirka helt opp til taket med stemmeprakten. Man kan nesten beklage at flere ikke hadde tatt turen for å få det med seg, for de bakre radene var ikke like fulle.

«Jul på Helgeland» var rørende, «Nordnorsk julesalme» utsøkt, og avslutningen med «Deilig er jorden» var deilig. Er det lov å skrive det? Jo, vi gjør det.

Flotte solister

Nevnes både skal og må også flinke solister hos begge kor, Laila Reitan, John Eivind Mathisen, Eivind Mathisen, Arne Eide, Gunder Eliassen, Ronald Lien, Odd Joar Oppegård samt Vegard By på piano.

Dirigenter for Kor i Lainnvind og Trælnes Mannskor er henholdsvis Arve Stoveland Hanne Wågan Olsen.

Se bilder fra konserten under:

Første bolk var ved Kor i Lainnvind. Alle
Deretter tok begge korene flere nummer samlet.
Stemmeprakten fylte kirken.
Det var plass til flere publikum i kirka.
Korene fikk som seg hør og bør flere applauser.