Klagenemda for offentlige anskaffelser (KOFA) har mottatt klage fra Clemens Eiendom, hvor det hevdes at det er gjort endringer i konkurransegrunnlaget underveis i anskaffelsen av kontorlokaler for Brønnøysundregistrene. Det opplyser Brønnøysundregistrene fredag.

Tilbudet fra Clemens Eiendom og Ferd Eiendom ble som kjent avvist av Brønnøysundregistrene, som begrunnet dette med "vesentlige forbehold og avvik fra konkurransegrunnlaget".

Har advokatfirma

- Vi skal nå gå gjennom klagen i detalj og følger opp med tilsvar og nødvendig dokumentasjon til klagenemda (KOFA). Kluge Advokatfirma som vi har rammeavtale med på anskaffelsesområdet bistår oss i dette arbeidet, sier presseansvarlig Frode Nordfjellmark ved Brønnøysundregistrene.

- Jeg kan ikke si noe mer om saken nå før den behandles i KOFA.

Kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo ved Brønnøysundregistrene har tidligere avvist at krav ble endret på slutten av konkurransen. Hun sa samtidig at "Alle tilleggsopplysninger i anskaffelsesprosessen har blitt gitt samtidig til tilbyderne innenfor gjeldende frister."

- Endring på tampen

Prosjektanansvarlig Per Magnus Haugen Presthammer i Clemens Eiendom bekrefter overfor BAnett at klagen ble sendt til KOFA mandag denne uken.

- Hva vi har klaget på, framkommer i klagen, sier Presthammer. Siden klagen også omtaler Brønnøysundregistrenes sikkerhetshensyn viser han til KOFA og Næringsdepartementet for innsyn i klagen og brevvekslingen med departementer i forkant av den.

- Men det dreier seg om det vi har sagt før. Vi mener at det ble gjort en vesentlig endring av konkurransegrunnlaget knyttet til parkering helt på tampen. Det vil vi prøve lovligheten av, sier Presthammer.

Kan ta tid

KOFA behandler brudd på reglene om offentlige anskaffelser. Ifølge nemdas nettsider har de for tiden 109 saker til behandling. Prioriterte saker har forventet behandlingstid på to måneder, mens andre saker har ni måneders forventet behandlingstid.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt klage fra Clemens Eiendom AS på en offentlig anskaffelse gjennomført av Brønnøysundregistrene. Det er enda ikke avklart om dette blir en prioritert sak, skriver rådgiver Line Rakner i KOFA.

Brønnøysundregistrene sendte sin anbefaling av nybygg-tilbyder til Nærings- og fiskeridepartementet tirsdag. Saken ligger nå til behandling hos departementet.