Ole Gunnar Hødde er ny butikksjef på Mega. 29-åringen begynte i sin nye jobb 1. desember og er nå i full gang med å sette seg inn i sin nye arbeidshverdag ved dagligvarebutikken som har 20 ansatte.

Hødde er opprinnelig fra Foldereid i Nord-Trøndelag, men er oppvokst i Bindal og har bodd 3-4 år i Brønnøysund tidligere i forbindelse med skolegang og arbeid.

- Jeg kaller meg bindaling, og er oppvokst i Åbygda, slår han fast.

Fra elektronikk og møbler til dagligvarer

Mens han var i Brønnøysund forrige gang møtte han sin nåværende samboer, som er fra byen. Etter ti år sammen i Trondheim har paret nå fått barn og da ble hjemflytting tatt opp til vurdering. Fire måneder senere har han fått ny jobb på Mega, hun tiltrer i ny stilling ved Brønnøysundregistrene på nyåret og nytt hus i Brønnøysund er kjøpt.

- Det har gått fort og det er mye som skal klaffe, men nå er altså alt på plass, sier Megas nye butikksjef.

I Trondheim har han over åtte år gått gradene fra lærling, via selger og lagersjef til butikksjef hos elektronikkfirmaet Siba - som nå er en del av gigantselskapet NetOnNet. Det siste året har han vært butikksjef hos Jysk på Tiller, Norges femte største Jysk-butikk. Nå ser Hødde fram til å etablere seg i Brønnøysund.

- Jobben på Mega var en spennende mulighet. Det er mye nytt, mye å sette seg inn i, men grunntanken om å ha kunden i fokus er den samme i faghandelen som i dagligvarebransjen. Jeg skal gjøre det jeg kan for å være med å bidra positivt inn mot jul, som er en meget viktig årstid for oss her, sier Hødde.

Glad i friluftslivet

Byen vil han ikke savne.

- Jeg kommer fra en liten plass og bruker naturen mer enn jeg bruker de tilbudene som finnes i byen. Jeg ser fram til å bruke de mulighetene som finnes her til å komme meg ut, til båtliv og så videre, sier 29-åringen.

Han kommer inn i en tøff bransje. Brønnøysund har sju dagligvarebutikker og de to butikkene i supermarked-segmentet, Mega og Spar, har slitt i perioder i konkurransen mot lavprisbutikkene. Nysjefen på Mega har en plan.

- Vi må ha fokus på kundene våre, og sørge for at vi har det de vil ha. Det er vel også slik det i Brønnøysund er færre folk ute i gatene på kveldstid enn det er i for eksempel Trondheim. Det må vi prøve å gjøre noe med, vi må få folk ut i byen også etter klokken seks om kvelden. Kanskje må vi få ting til å skje selv. Her tenker jeg at butikkene på senteret kan hjelpe hverandre, og spille hverandre gode, sier Hødde.