Da saken kom ut av utdanningskomiteen var dens innstilling altså å legge ned medier og kommunikasjon, men å bevare TIP. Det var også innstillingen til komiteen at det skal arbeides videre for å etablere VG1 naturbruk og VG2 akvakultur ved Brønnøysund videregående skole. Det var også innstilt til at VG2 arbeidsmaskiner ved BVS skulle legges ned.

Tillegg til akvakulturpunkt nedstemt

Da saken kom opp for fylkestinget onsdag ble det stilt flere endringsforslag. Blant annet annet foreslo Høyres Joakim Sennesvik på vegne av eget parti og Frp at følgende språk skulle inkluderes:

«Vg1 naturbruk og Vg2 akvakultur, dersom ikke Havbruksakademiet får etablere seg i Brønnøysund.»

Dette forslaget fikk imidlertid bare 14 stemmer fra Høyres ni og Frps fem representanter.

Til slutt ble innstillingen fra komiteen vedtatt med 26 mot 19 stemmer.

Elever var bekymret

Det er fra neste år VG1 foreslås lagt ned, deretter vil VG2 og VG3 bli lagt ned i 2019 og 2020, slik at elevene som i dag går VG1 får gå ferdig i Brønnøysund. Det vil imidlertid ikke bli tatt opp nye elever til medier og kommunikasjon i Brønnøysund fra skoleåret 2018-19.

Da BAnett besøkte medier og kommunikasjon tidligere i år, da debatten om nedlegging raste som verst, var de svært skeptiske til nedlegging.

– Det er dumt. Mosjøen blir det nærmeste alternativet. Jeg hadde ikke fått flytte dit. Jeg ville gått studiespesialiserende om jeg ikke kunne gå media i Brønnøysund. Det har jeg ikke lyst til, sa Ida Martine Nygaard-Pedersen.

Da var godt over tyve elever er samlet i rom 103 på BVS. At elevene som allerede går medier og kommunikasjon på BVS ikke berøres direkte av nedleggingen endret ikke den oppfatningen.

– Dette er den eneste linjen på BVS som er studieforberedende, men som også inneholder litt annet. Det er den eneste muligeten til å være kreativ, sa Tuva Stefansen Hamnes.

Det er verdt å nevne at fylkesråd for utdanning Hild Marit Olsen (Ap) først snudde om medier og kommunikasjon. Etter først å ha foreslått å legge ned linja, endret fylkesrådet mening i november, og innstilte i på å bevare den, men fortsatt å legge ned TIP. Hestehandelen mellom fylket og ordførerne snudde altså opp ned på det.