Kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo ved Brønnøysundregistrene opplyser til BAnett tirsdag at styringsgruppen for valg av nye lokaler ville sende over sin anbefaling til Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) i løpet av dagen.

- Ellers har vi tro på at NFD vil beslutte endelig tildeling før jul, skriver Brønmo i en epost til avisen.

Vil offentliggjøre registrenes valg etter tildeling

Styringsgruppen består av avdelingsdirektør Jan Tore Nilsen, direktør Lars Peder Brekk, kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo og tillitsvalgt Kjetil Mathisen. De har nå vurdert tilbudene fra Thon Gruppen og Søren Nielsen AS og har altså gjort en anbefaling overfor departementet på hvilken tilbyder de ønsker.

- Vil styringsgruppens anbefaling bli offentliggjort?

- BRs anbefaling til departementet kan offentliggjøres når departementet gjør tildeling og leverandørene selv er orientert om kontraktstildeling. Forhåpentligvis skjer det før jul, sier Brønmo.

Departementet jobber med saken

Statssekretær Lars Jacob Hiim (H) bekrefter at departementet nå arbeider med å gjennomgå endelige tilbud om nye lokaler for Brønnøysundregistrene.

- De vurderingene som må gjøres er omfattende og det skal treffes en beslutning som vil ha store konsekvenser, både for den tilbyderen som tildeles kontrakt og for Brønnøysundregistrene i mange år fremover, samt for lokalsamfunnet. Derfor arbeides det nå med å treffe den riktige beslutningen. Det vil naturlig nok ta noe tid, men det legges opp til å sende den valgte tilbyderen et tildelingsbrev så raskt det er praktisk mulig og forsvarlig, sier Hiim (H).