De fleste valgte å overse illsinte værguder som kastet regnet sidelengs da julegranen ble tent på Berg.

Startet inne

Det var lagt opp til et koselig familiearrangement da julegranen skulle tennes. Kaker i lange baner og grøt fvar noe av det komiteen lokket med. Underveis var det underholdning av kulturskolens elever og barnekor. Julestemningen kom da barnekoret, akkompagnert av Marianne Stensland, sang seg inn i alles hjerter. Maken til innlevelse skal man lete lenge etter. Det var sågar de som danset for å vise sin glede. Ute ulte vinden og regnet kom sidelengs.

- Vi tar første del her og tenner derfor ei gran i allbrukshallen. De fleste har kledd seg etter forholdene og har nok tatt høyde for mye regn, men vi tar første del inne før vi går ut og tenner granen ute, sa arrangementskomiteen.

Vær ingen hindring

At det var en liten, kunstig gran inne la ingen demper på stemningen. Barna visste å sette pris på at de fikk være inne. Da Sømna Hornmusikk og Sømna skolekorps spilte opp var det til tider trangt rundt treet inne i hallen.

Folk var forberedt på den helgelandske adventen og hadde kledd seg for enn våt juletregang ute. Noe forsinket ble den tent, med musikk fra skolekorpset og hornmusikken og optimistiske foreldre og barn gikk rundene mens det høljet ned. Granen tennes, adventen er i gang, snart er det jul. Hva spiller det vel da for rolle om man blir litt våt? Stemningen var upåklagelig og til tross for vindens ulinger hørtes godt sangen ute ved Sømna allbrukshall på Berg.