Det var optimale forhold under årets siste løp, men lett bris og en temperatur i underkant av null. Rundt 70 hadde meldt seg på karusellen og i overkant av 60 var påmeldt med tidtaking.

Ungt talent

Det var stor oppmerksomhet rundt den unge løperen Martine Evensen før løpet, og hun var selv passe spent. Hun har deltatt med tidtaking siden hun var sju år.

- Jeg har deltatt siden jeg var liten, menn først da jeg var sju år deltok jeg med tidtaking. I dag er jeg spent for jeg har fått trent ganske mye og er i bra form og håper selvfølgelig på ny pers, men er usikker om jeg klarer det. Brisen er kald og da kan det bli tungt å løpe, sier det unge talentet.

Slo sin egen løyperekord

Først over mål i dag var, ikke overraskende, Lasse Blom som slo sin gamle løyperekord fra 2014. Tiden fra 2016 var på 12.18, mens han i dag løp på tiden 12.14. Kjell Arne Trælnes løp inn på tiden 12.33.

- Jeg er fornøyd med å ha slått egen rekord og fikk satt ny pers i dag. Forholdene var optimale og med så lite vind som det var i dag, så var nok det årsaken til at jeg forbedret tiden. I 2014 var det litt mer vind og det er vel grunnen til at jeg ikke løp like fort da. Jeg er skuffet over Kjell Arne, at han ikke var nærmere og slo meg. Jeg var redd for å bli detronisert, men er kjempeglad for at han var med. Jeg har sagt at den dagen han slår meg skal vi kjøpe tomt i Sømna, ler Lasse Blom og kikker på lagkameraten.

Gjorde sitt beste

Best av damene ble også i år Mari Brox, men hakk i hæl kom Martine Evensen løpende over målstreken.

- Jeg er overhodet ikke fornøyd med eget løp i dag. Det var kaldt og kjente det godt i halsen da jeg løp. Dette hindret meg i å nå egne mål, så helt fornøyd er jeg nok ikke, men har gjort mitt beste, sier Martine Evensen som løp inn på tiden 16.03.

- Dette er en meget sterk tid av en 13-åring. Hun er et stort talent som vil nå langt og det er flott å se henne løpe inn på så gode tider. Et skikkelig talent, sier Roy Rørmark i Sømna IL.

Kortløype for de yngste

Også den yngre garde deltok i årets siste løpskarusell. Løypa gikk fra Framheim, via ”Doktorhaugen” og tilbake. Denne runden måler hele 1100 meter og de yngste løp raskt. Den aller yngste av deltakerne var Johannes Fagerlig Dahle (3)som løp sammen med kompisen Bernt-Viktor Hallaraune Garaas ( snart 4)

- Det var tungt, men gøy å løpe og neste år har pappa lovet å løpe den lengste løypa, smiler Bernt-Viktor som sammen med kompisen er strålende fornøyd med medalje.