Tillitsvalgte i Torghatten gikk i slutten av oktober ut og advarte mot forholdene på Nordstraumen bru. Bussjåførene mener brua i sin nåværende tilstand er direkte farlig, fordi den er for smal til at to tunge kjøretøyer kan møtes og fordi det er en nesten 8 centimeter dyp fure midt i veien som kan trekke busser og andre større kjøretøyer inn mot midten av veien.

Vegvesenet svarte da at de ville ta en befaring på brua og vurdere tiltak. Nå er dette gjort. Fungerende seksjonsleder i Statens vegvesen Ivar Heggli sier at opprinnelig plan var at brua skulle asfalteres til neste år, men nå kan det bli asfalt før årsskiftet.

- Afaltentreprenør er nå i området og vi har sett på mulighetene for å få framskyndet dette. I og med at vi er i slutten av november har vi ingen garanti for at asfaltering kan gjennomføres, men vi har en avtale med Veidekke på at dersom værgudene spiller på lag så kan vi få asfaltert brua allerede inneværende år, sier Heggli.

Vegvesenet har også målt veibane før brua og på selve brua.

- Bredden på vegbanen før brua er 6,20 meter. Bredden mellom rekkverkene på brua er 5,9 meter. Da dette ikke kan anses som en vesentlig innsnevring kan vi ikke skilte brua med fareskilt «smalere veg», men vi vil sørge for å få montert markeringsskilt for brua på begge sider av vegen på rekkverket inn mot brua. Vi håper at dette skal bidra til at trafikantene lettere blir oppmerksomme på at vegbanen snevres noe inn, sier Heggli.