Tirsdag kveld arrangerer Brønnøy bibliotek bokbad med Levi Henriksen. Der skjer på Kred, og etter intervjuet med Anja Aalvik fra Halvsøstrene vil Henriksen spille konsert sammen med gitarist Morten Andreassen.

Artist og forfatter

For Henriksen debuterte på plate før han ble utgitt mellom to permer. Han var med i bandet Heart of Mary, som ga ut debutplata "Greetings from Stuckville" i 1989 - lenge før forfatterdebuten med novellesamlingen "Feber" i 2002. Etter flere påfølgende novellesamlinger og romaner er 53-åringen fra Kongsvinger i høst aktuell med romanen "Her hos de levende" - og plata "Verden av i går" med Levi Henriksen & Babylon Badlands.

- Hva synes du om bokbad?

- Jeg liker dem veldig godt. Å skrive bøker er en ensom greie. Du bruker lang tid på på å skrive, uten å få noen tilbakemelding ansikt til ansikt. Så å få det, liker jeg godt, sier han.

- Du ble refusert som forfatter 87 ganger. Hvorfor orket du å prøve igjen og igjen?

- Dert har jeg spurt meg selv om veldig ofte. Men jeg har hatt en forfatterdrøm siden jeg var liten. I mitt eget hode var jeg forfatter helt siden jeg begynte å skrive på en Hardyguttene-bok i tredje klasse, selv om det bare ble tre kapitler. Så for hvert avslag ble jeg en litt bedre forfatter. Jeg leste mine kolleger og følte at mitt ikke stod noe tilbake for deres. Som forfatter er jeg selvlært, jeg brukte tid på å finne min stemme.

Står ved Hemingway

Henriksen holdt motet oppe og fortsatte og skrive. En dag skulle noen gå på biblioteket og lete etter en Hemingway-bok og finne en av Henriksen ved siden av.

- Hemingway har alltid vært en av mine største helter. Siden han er så nær i alfabetet så fantaserte jeg om det i mine tyngste stunder. Nå kan folk gjøre det.

- Hvorfor er du så fascinert av USA?

- Jeg er overhodet ikke fascinert av USA, som er Bush, Trump og Wall Street. Men jeg er fascinert av Amerika - Mark Twain, Bob Dylan og Hemingway. Det begynte allerede da jeg var liten, med indianere - som man vel ikke får si lenger  - og fortsatte med musikk og film. Jeg har nok vært i Amerika over 20 ganger, og det er som å komme hjem hver gang. Selv om jeg også liker New York, så er det ingenting som å komme til en liten by i for eksempel Colorado og bli en stund. Det gir meg en boost som forfatter, sier Levi Henriksen.