Det mener kulturkonsulent Magnar Solbakk i Brønnøy kommune.

I et brev til Trollfjell geopark støtter han et prosjekt med å etablere såkalte padlehuker i Brønnøy. Det fremgår ikke av brevet hvor disse skal plasseres. En padlehuk er etter alt å dømme en gapahuk, men beregnet på padlere.

I brevet redegjør Solbakk for hvorfor Brønnøy er et godt sted å drive med padling.

Naturen består av halvparten land, og halvparten sjø, som en del av Helgelandskysten. Helgelandskysten er en av verdens største grunnhavsområder/strandflater, og dette utgjør Brønnøys største område for friluftsliv med 104 mil strandlinje, og Solbakk peker på at havlandet Brønnøy-øyan nesten ble verdensarv, og at Brønnøy ble årets båtkommune i 1994.

– Brønnøy kommune har som målsetting å bidra til å gjøre Nordland til landets mest spennende fylke for utøvelse av friluftsliv, skriver han og fremhever blant annet Torghatten som et unikt fjell som er svært spesielt.

Han peker også på den danske teologen Henrik Scharling (1836-1920) som besøkte området i 1865:

«...Det var en deilig nordlandsk sommerkveld, den gyldne aftenhimmel og de rødligglødende fjell rundt om kring speilet seg i det klare vann Det var som om vi rodde i et hav av skinnende gull,» siterer Solbakk ham.

– Slik var en rotur i 1865, og slik kan en padletur også være i 2018. Brønnøy kommune anbefaler søknaden og det omsøkte prosjekt.