Politiet i Brønnøyund har mottatt tips om personer som overnatter i eller ved festningsanlegget i Skarsåsen. Politioverbetjent Jan Solbakk forteller at politiet har mottatt tips om det er blitt overnattet i en container i området, og at de har prøvde å sjekke om noen har tatt seg inn i annen manns eiendom.

Har vært innom

– Politiet har sendt patrulje dit ved to anledninger og ikke truffet på folk. Vi skal se innom av og til ved senere anledninger, sier Solbakk.

Kulturkonsulent Magnar Solbakk i Brønnøy kommne har vært engasjert i bevaringen i festningsanlegget. Han har ikke hørt om at anlegget blir tilgriset eller brukt til overnatting.

– Det kjenner jeg ikke til, men dersom det er et problem, så er det en sak for politiet. Alle bunkersene som ikke ble lukket på 1970-tallet står åpne, så det er mulig å ta seg inn. Men sjansen for å ødelegge noe er nok minimal. Det er ganske fuktig og utrivelig i bunkersene. Man kan nok overnatte en natt eller to, men det er ikke noe blivende sted.

Sprengstofflager

OK Kristoffersen Entreprenør AS har sprengstofflager i Skarsåsen-området. Driftsleder Ken W. Kristoffersen opplyser at den er koblet til alarm, og at man ikke har noen indikasjoner på at det har vært uvedkommende i nærheten av det.

- Dersom det er et problem, så er det en sak for politiet, sier kulturkonsulent Magnar Solbakk. Foto: Hege S. Lind