Desember er enda fjorten dager unna. Men under mottoet "Jul i Brønnøy" er det i dag felles juleåpning for butikkene i Brønnøysund.  Dette handler om mer enn butikker. Direktør Jon Arne Wirstad på Thon hotel i Brønnøysund inviterte på gratis frokost i morgentimene.

Blåse liv i julearrangment

- Det var veldig artig og koselig. Her var julesanger og alt. Dette bør bli tradisjon. Klart det er fint å lage til litt iblant for de som bor i byen. Dette er vårres by, det er her vi bor. Her vil vi ha det fint, sier Marion Syddall og Bjørg Thorbergsen, som var blant frokostgjestene.

Hotelldirektør Wirstad forteller at det har vært 25-30 gjester innom før ni, og flere ankom.

- Vi ble forespurt fra Havnesenteret om å bli med å blåse liv i Jul i Brønnøy, og det ville vi selvfølgelig, sier Wirstad, som forteller om mye positiv respons på arrangementet.

- Veldig artig initiativ med gratis frokost på Thon, synes søskenparet Benita og Kevin Skogmo og Remi Vågan. De kjente litt på julestemninga i dag.

Sikre lokale arbeidsplasser

"Gjør julehandelen lokalt", oppfordrer Brønnøy Næringsforum og legger til at det bidrar til å sikre lokale arbeidsplasser og et godt lokalt tilbud.

Bjørg Thorbergsen er opptatt av dette.

- Mange reiser til Trondheim for å handle. Her lokalt har vi foreksempel et gartneri. Hvis vi slutter å handle der, hva skal vi da gjøre når vi trenger dem; for eksempel  til bryllup og begravelser. Skal vi da kjøre til Mosjøen? Vi må bruke det vi har her i byen. Det er nå min oppfatning, sier Thorbergsen, som synes dagens julefrokost bidrar til å gi byen en positiv identitet.

Julekonsert og fyrverkeri

"Jul i Brønnøy" har bare såvidt startet. Utover dagen blir det både julekonsert, trommeshow, fyrverkeri, korpsmusikk og bokbad i Brønnøysund. For dem som har savnet nisser og risgrøt, så bidrar både speideren og lokalt næringsliv med smakebiter på dette utover dagen.

Kjøkkensjef Balazs Sotanyi, restaurantsjef Kristin Klefstad og hotelldirektør Jon Arne Wirstad på Thon hotell.