14. september ble det kjent at tre tilbydere av nytt registerbygg var blitt til to, siden forslaget til Clemens Eiendom og Ferd Eiendom var avvist av Brønnøysundregistrene.

Ifølge Clemens Eiendom og Ferd Eiendom ble forslaget avvist 1. september. En uke etterpå fikk de tilbakemelding fra Brønøysundegistrene om at klagen de sendte inn like etter var avvist.

Parkeringskrav

-Vi registrerer for øvrig at konkurransen ble endret underveis på flere punkter, åpenbart for å legge til rette for andre konkurrenter. Blant annet ble fundamentale forutsetninger knyttet til parkeringsløsningen, som er et vesentlig element i prosjektet, endret på siste dag (!) for spørsmålsstilling, og således helt på slutten for innlevering av tilbudet, skrev selskapene i sin felles pressemelding.

Brønnøysundregistrenes kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo avviste at kravene ble endret på slutten av konkurransen.

- Alle tilleggsopplysninger i anskaffelsesprosessen, har blitt gitt samtidig til tilbyderne innenfor gjeldende frister. Ingen av de andre tilbyderne har tilsvarende forbehold og avvik, skrev hun til BAnett.

Nekter innsyn

Brønnøysundregistrenes postjournal viser at registrene 12. oktober i år sendte ut reviderte anbudsdokumenter for nye lokaler. Brønnøysunds Avis har bedt om innsyn i disse dokumentene, men Nærings- og fiskeridepartementet har avvist innsynsbegjæringen ned hjemmel i offentleglova § 23 første ledd.

Brønnøysunds Avis har påklaget dette.

Vurderer klage

Per Magnus Haugen Presthammer i Clemens Eiendom, som eies av Opplysningsvesenet Fond, er prosjektleder for Clemens/Ferd-samarbeidet om registerbygg på Slakteritomta.

Han sier til BAnett at partene fortsatt ikke har bestemt seg for om de vil forfølge Brønnøysundregistrenes avvisning videre.

- Vi har en løpende vurdering på om vi skal foreta oss noe. Per nå har vi ikke tatt ut søksmål eller klaget til Kofa (Klagenemnda for offentlige anskaffelser. Red.anm.) Det er en forløpende vurdering. Vi holder muligheten åpen.

Følger med

Presthammer sier at Clemens og Ferd følger med så godt de kan på hva som skjer rundt anbudskonkurransen i Brønnøysund.

- Er dere ute etter erstatning, eller tror dere at dere at prosjektet deres kan bli aktuelt igjen?

- Hva resultatet blir vet vi ikke. Det er for tidlig å svare på.

- Hva er mest aktuelt av søksmål eller Kofa-klage?

- Det har vi ikke tatt stilling til. Clemens og Ferd må sammen bli enige om hva vi eventuelt gjør. Vi har ikke landet på noen konklusjon, sier Presthammer.